ממשיך להשתפר מצבם של בני הזוג שאכלו את הדג המורעל: בני הזוג, שאושפזו במצב קשה בשבת האחרונה לאחר שהורעלו מאכילת דג אבו-נפחא - שבו הבוקר להכרה מלאה. מבית החולים רמב"ם נמסר שמצבם הרפואי יציב וטוב והם מתקשרים עם הצוות הרפואי.

"בהמשך היום הם יועברו מהמחלקה לטיפול נמרץ לאחת המחלקות הפנימיות להשגחה", מסר דובר בית החולים רמב"ם, דוד רטנר. "עקב השיפור במצבם, הם צפויים להשתחרר מבית החולים עד סוף השבוע". כאמור מצבם משתפר והם צפויים להשתחרר ללא פגיעה כלשהיא.

בני הזוג, גבר בן 47 ואשתו בת ה-48, אכלו בשבת ארוחה בביתם בקריית ים שכללה, בין היתר, דג לגינון (אבו נפחא) - אותו קיבלו מחבר שדג אותו בים. לאחר הארוחה הם החלו להרגיש ברע. האישה התקשרה למד"א וסיפרה שהיא ובעלה סובלים מכאבי בטן ותסמינים נוספים.

תוך כדי הפינוי של השניים מהדירה הידרדר מצבה של האישה והדופק שלה אבד. הצוות ביצע בה פעולות החייאה והחזיר את הדופק. בעלה פונה בהכרה, אך במצב קשה. מצבו הידרדר לפני שהגיעו לבית החולים רמב"ם בחיפה, ואף הוא איבד את הכרתו.

דג מסוכן למאכל

בבית החולים העבירו אותם לטיפול ראשוני בחדר הטראומה, ומשם הם הועברו למחלקת טיפול נמרץ נשימתי. שם שכבו חסרי הכרה, מונשמים ובסכנת חיים, עד שהבוקר כאמור, שבו להכרה מלאה.

הלגינון הנודד, בדומה לדגים אחרים ממשפחת הנפוחיתיים, הוא דג שאוצר בגופו, ובעיקר באיבריו הפנימיים, רעל חזק בשם טטרודוטוקסין שעלול לגרום למוות. הרעל מתחיל להשפיע תוך דקות עד שעות ממועד אכילת הדג, וגורם בתחילה לשיתוק השפתיים, אובדן כושר הדיבור והבליעה, הזעה, כאבי ראש, בחילות וסימפטומים נוספים. במדינות מזרח אסיה נחשב הדג למעדן, אולם בטרם ההכנה מנקים ממנו את החלקים הרעילים.

עוד בנושא:

שיפור במצבם של בני הזוג שאכלו דג מורעל

המבקר קבע בשבוע שעבר: חומרים רעילים בצלחת של כולנו

הכתובת הייתה על הקיר: מחקר חשף את הסכנות בריסוס