יוסי קיבל לפני מספר חודשים החלטה: הוא רוצה לתרום לקהילה. אבל הדרך עליה חשב היא ממש לא שגרתית - הוא החליט לתרום כליה. לגמרי מיוזמתו, מבלי לדעת למי יתרום את הכליה ומתי, התחיל יוסי את התהליך בבית החולים בלינסון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אפשר להציל בן אדם על ידי זה שתורמים לו כליה. למרות שהקדוש ברוך הוא נותן לנו שתיים, אחת מהן עושה את העבודה יופי. אנחנו יכולים לנצל את השנייה כדי להציל חיים של אדם אחר" סיפר יוסי בהתרגשות. "אני נשוי לאישה שילדה 7 ילדים בניתוחים קיסריים. היא 7 ואני אחד זה יחס שאפשר לעמוד בו בכיף" הוסיף.

ואז נמצאה התאמה. אבל רק בפגישה הראשונה בין יוסי לבין מי שיקבל את הכליה שלו, הבינו עד כמה ההתאמה המקרית היא מושלמת. יוסי סיפר על הפגישה עם התורם, שהיה נראה לו דווקא מוכר. "פגשתי את רפי, ואז קלטתי שלמדנו יחד בישיבה. יש הרבה רפי בעולם - אבל זה הרפי האחד והמיוחד".

יוסי ורפי לאחר הניתוח (צילום: חדשות 2)
יוסי ורפי לאחר הניתוח | צילום: חדשות 2

"היינו חברים טובים בזמן הישיבה"

רפי לבנטל, שקיבל את תרומת הכליה, נזכר ברגעים מהעבר, כשעוד למדו בישיבה. "פתאום הכול חזר אחורה, לתקופה שהיינו בה חברים. היינו חברים די טובים עוד בזמן הישיבה. אני מרגיש שנולדתי מחדש. אולי צריך להחליף את השם, לקרוא לי עכשיו יוסי" צחק לבנטל.

אחרי שנה וחצי של המתנה, קיבל רפי לפני יומיים את הכליה החדשה שלו מחבר הילדות יוסי. הסיפור של יוסי ורפי כבר הפך לשיחת היום במסדרונות של בית החולים. הרופאים בבילינסון מקווים שהוא גם יעלה את המודעות לתרומת איברים.

פרופ' איתן מור, מנהל מחלקת ההשתלות בבית החולים בילינסון, הסביר את היתרון בהחלטה לתרום כליה. "בדרך כלל, השתלת כליה היא טובה יותר מהחי מאשר מהמת, הכליות האלו מאריכות יותר זמן", אמר.

עמותת "מתנת חיים", אשר חיברה בין רפי ליוסי לצורך התרומה, לא ידעה שהיא מחדשת כאן גם חברות ארוכת שנים, שעכשיו גם הפכה במלוא מובן המילה לקשר דם.