N12
פרסומת

סופת שלגים משתוללת בצפון; נפתחו הכבישים שנחסמו

לראשונה העונה, ירד הבוקר שלג בגולן. סופת שלגים עזה משתוללת בצפון הרמה והכבישים שנחסמו לתנועה - נפתחו מחדש בצהריים אחרי פעילות של מפלסות שלג של צה"ל ומע"צ. גולשי חדשות 2 מצלמים את החורף שלהם לאלבום שלג מיוחד בפייסבוק

חדשות 2
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

חורף לבן בגולן: אחרי שהגיע השלג לחרמון, גם תושבי הגולן יזכו לבוקר לבן. סופת שלגים משתוללת בצפון רמת הגולן משעות הבוקר וגרמה לשיבושים בתנועה באזור. בשעות הצהריים נפתחו הכבישים לתנועה, אחרי שמפלסות של צה"ל פינו את השלג מהדרכים.

גולשי חדשות 2 בפייסבוק מצלמים ושולחים למערכת את התמונות של החורף שלהם! צילמתם את השלג? העלו את התמונות לדף חדשות 2 בפייסבוק

מג'דל שמס מושלג, הבוקר
מג'דל שמס מושלג, הבוקר | צילום: הישאם אבו ג'באל

הסופה מתפרשת בין עין זיוון לאזור החרמון והשלג גרם לחסימת כבישים באזור. השלג החל בסביבות השעה 6:00 בבוקר באזור מרום גולן, 1,000 מטר מעל פני הים. השלג בגליל נערם ונוצרה שכבה בעובי של 20 סנטימטר על הקרקע.

היישוב נווה אטי"ב, אתמול בבוקר
היישוב נווה אטי"ב, הבוקר | צילום: ליאור ברוך

אתר החרמון ייפתח למבקרים וגולשים רק כאשר מזג האוויר ישתפר, ועל פי החלטת הנהלת האתר. עם זאת, על פי הערכות צפויה להיערם בחרמון כמות שלג שתספיק גם לגלישה - בין חצי מטר למטר במפלס העליון.

פרסומת

הרחוב מושלג, אתמול בצפון
הרחוב מושלג, הבוקר בצפון | צילום: שגיא קלמי

גם תושבי השפלה לא נותרו מקופחים: הכניסה הצפונית לאשדוד בצומת ניר גלים שכביש 41 נחסמה עקב הצפה. במשטרה מסרו כי גם כלי רכב גבוהים לא הצליחו לצלוח את שלוליות הענק, וקראו לנוסעים לעיר להגיע אליה מהכניסה הדרומית בלבד.

ומה באשר לתחזית? גשם יוסיף לרדת מדי פעם לאורך היום מהצפון ועד צפון הנגב, בחרמון ירד שלג וייתכן שלג גם בפיסגות הגולן והגליל. עדיין ייתכנו שיטפונות ויהיה קר במיוחד. הטמפרטורות הצפויות להיום: בקצרין 11 מעלות, בחיפה 12, בתל-אביב 15, בירושלים 9, בבאר-שבע 14, ובאילת 18 מעלות היום בצהריים. גובה הגלים בים התיכון יהיה 250-180 ס"מ וטמפרטורות המים 18 מעלות.

נחל צלמון שוצף, היום בצפון
נחל צלמון שוצף, היום בצפון | צילום: אשר שפס
פרסומת

מחר ימשיך לרדת גשם מדי פעם עם שלג קל בחרמון ותחול עלייה קלה בטמפרטורות. ביום ראשון יירד גשם מקומי בעיקר בצפון ותורגש עוד התחממות קלה. ביום שני יהיה מעונן חלקית ללא שינוי ניכר בטמפרטורות ובשלישי ימשיך הגשם המקומי.

בהכנת הידיעה השתתף גיא ורון