מה הילד שלכם אוכל בגן או בבית הספר? מאות אלפי תלמידים בישראל מקבלים ארוחה חמה, בהם כ-165 אלף שמקבלים ארוחות מסובסדות על פי חוק. אלא שממסמך של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שהגיע לידי "תכנית חיסכון" עולה תמונה מבהילה: כ-7000 ביקורות נערכו בשנים האחרונות במוסדות חינוך; ברובם, נמצאו ליקויים חמורים.

כך לדוגמה, במפעל ההזנה שמספק אוכל למוסדות חינוך בהוראת הממשלה: אחסון המזון נמצא לא תקין ב-34% מגני הילדים, טמפרטורת המזון לא הייתה תקינה בכ-64% מגני הילדים ו-39% מבתי הספר. ב-15% מבדיקות המעבדה שנערכו למזון המוגש בבתי הספר נתגלו ממצאים חריגים של חיידקים.

בחלק מהמקרים נמצאה רמה גבוהה של קוליפורמים, עובשים ושמרים, במזון שהוגש לילדים. מהבדיקה עולה, שבכלל לא ברור גם מי אמור לעשות סדר בעניין. יותר מדי גורמי פיקוח מעורבים, ובינם לבין עצמם הם לא מתאומים. ובנוסף, ישנם מוסדות חינוך - ללא שום פיקוח בנושא.

המשרדים מעבירים אחריות מאחד לשני

גם מבקר המדינה בדק ומצא שמשרד הבריאות אינו מעורב בפיקוח תברואתי על מוסדות שמגישים מזון בפיקוח. ומה הסיבה? כצפוי: היעדר תקציב וכוח אדם.

במשרד הבריאות אומרים שהאחריות מוטלת דווקא על משרד החינוך. שם מגיבים כי המשרד דווקא עורך בדיקות פתע ופוסל ספקים שלא עומדים בתקן. מה אומר המבקר על העניין? שחלק מהבדיקות בכלל אמור להיות בידי השירותים הווטרינריים העירוניים.

אבל במקומות שנבדקו כמו ירושלים, חיפה וטבריה, למשל, לא מטפלים בנושא, ומטילים את האחריות חזרה על משרדי הממשלה השונים. מרוב בירוקרטיה, פשוט לא מוצאים אחראי.

בינתיים, הנושא עולה שוב על שולחן הכנסת. עד אז בבתי הספר ובגנים ימשיכו לקבל מנות אוכל מדי יום, בלי שאנחנו נדע, מה באמת נכנס לגוף של הילדים שלנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק