כבר 60 שנה שהתחנה הצבאית איתנו, חיה ונושמת עם שידורים חיים מסביב לשעון ותכניות שנכנסו להיכל התהילה המכובד של הרדיו הישראלי. לכבוד האירוע החליטו בגל"צ לערוך יום שידורים מיוחד שיכלול חזרה של מיטב בוגרי התחנה אל המיקרופון באולפן ביפו.
כאן בחדשות 2 באינטרנט העברנו לכם את האירוע בשידור חי החל מהשעה 7:00 ועד חצות.
זמר השנה של גלגל"צ אברהם טל, הגיע להופיע עם שיריו במהלך התכנית "המילה האחרונה" ששודרה היום עם מרב מיכאלי ורון קופמן. הוא שר את השירים "אורות" ו"אדם צובר זכרונות".
גם אפרת גוש, זמרת השנה של גלגל"צ הופיעה במהלך יום השידורים המיוחד, והעניקה לצופים ולמאזינים גרסאות אקוסטיות של שיריה הטובים ביותר.
אם השכמתם מוקדם הייתם יכולים לשמוע כבר ב-6:00 בבוקר את דורי בן-זאב ששב אל המיקרופון והגיש את תכנית קריאת העיתונים, "יוצאים לאור".
בין 07:00 ל-08:00 שידר איש הבידור גיא פינס את תכנית "בוקר טוב ישראל" בו ראיין את ראש הממשלה בנימין נתניהו. נתניהו חשף במהלך השידור כי חודשו המגעים לשחרור החייל החטוף גלעד שליט ואמר "אנחנו פועלים כל הזמן בדרכים שונות". מ-08:00 שודרה תכנית איחוד מיוחדת של התכנית המיתולוגית "מה יש" בהשתתפות אילנה דיין, ארז טל ואברי גלעד.
את כתבי יומן החדשות הנוכחיים יחליפו כוכבי מחלקת החדשות מכל הזמנים שידווחו עבור המשדר מן השטח. העיתונאית אילנה דיין שבדרך כלל עסוקה בתחקירים עמוקים נכנסה לאולפן "מה יש" ואיחדה שוב את ארז טל, אברי גלעד וצוות התכנית המשעשעת.
השידור החי הועבר מיד אחר כך לשני פוליטיקאים - ח"כ שלי יחימוביץ' וח"כ אורי אורבך שהגשימו חלום והשתלטו על תוכנית האקטואליה "מה בוער" בהגשת רזי ברקאי. בתחילת התכנית ראיינו השניים את אביו של החייל החטוף גלעד שליט, שסתר את הדיווחים האחרונים אודות חידוש המשא ומתן עם חמאס. לדברי נועם שליט, התבטאות ראש הממשלה בנושא היא אינה מדוייקת וכי הקיפאון בין הצדדים נמשך. לאחר מכן, שוחחו השניים עם יו"ר הכנסת ראובן ריבלין.
את מבזקי החדשות בכל חצי שעה, מגישים הבוקר מגיש המהדורה של ערוץ 10 יעקב אילון ואושיית הבידור רבקה מיכאלי. במהלך יום השידורים יוגשו גם פינות מיתולוגיות כמו "תו השעה" ו"איש המסתורין" שישולבו במהלך התכניות.
מרב מיכאלי ורון קופמן הם שהגישו בשעה 11:00 את התכנית "המילה האחרונה", והחליפו את המגישים הקבועים. במהלך התכניות הופיע זמר השנה של גלגל"צ אברהם טל באולפן ההופעות המיוחד.
רפי גינת הגיש את "קולה של אמא"
אחר כך הגיעו לאולפן גאולה אבן וירון דקל ויחדשו את שידורו של "משלנו", המצעד השבועי ששידרה גלי-צה"ל במשך שנים, אלא שהפעם במקום להיטים, ידורגו ה"פספוסים" הגדולים מכל הזמנים של שדרי התחנה.
משה פרץ הרקיד את האולפן
בשעה 15:00 הגיעו לאולפן הצמד שרון טייכר וערן זרחוביץ' כדי להגיש את "יש עם מי לדבר" שירדה לאחרונה מלוח השידורים של התחנה. במהלך התכנית הופיע הזמר משה פרץ, שהרקיד את האולפן עם שיריו המובילים.
שעה אחר כך יהיה זה השדר הוותיק יואב קוטנר שנאלץ להגיש את "ארבע אחר הצהריים" ולשדר במשך שעה רק שירים עבריים ישנים ואהובים. בשעה 17:00 "נהג המונית" עידו רוזנבלום משתלט על האולפן ובפעם הראשונה בחייו הגיש חדשות במסגרת יומן הערב. במסגרת התכנית אירח רוזנבלום את יעל שטרנהל, גיא בכור וציון נאנוס.
כעבור שעה, חזרה לאולפן מרב מיכאלי כדי להגיש את הפאנל יוצא הדופן "הבנים של". המגישה הוותיקה של התחנה יעל דן - שרגילה להגיש מדי יום את "יומן הצהרים" הגישה את הפאנל "נכנסים מהחלון" שהחל בשעה 20:00.
לאחר מכן דן עמרי רונן עם אנשי המוזיקה של התחנה בהשפעה המוזיקלית של גל"צ על המוזיקה הישראלית וגם על "הפלייליסט" הידועה לשמצה.
את השידורים שהעברנו כאן באתר סגר איתן שוורץ, שחזר לאולפן גל"צ עם פאנל "כל העולם גל"צ".







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















