עכשיו זה רשמי: להקת "כוורת" נערכת לסדרת מופעי איחוד שתתקיים במסגרת פסטיבל ישראל בחודש יוני הקרוב, כך הוכרז הבוקר במסיבת עיתונאים בתל אביב. ההופעות יתקיימו ב-19 וב-20 ביוני, בבריכת הסולטן בירושלים, ומכירת הכרטיסים תחל הערב בשעה שבע. המחירים ינועו בין 149 ל-369 שקלים לכרטיס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

דני סנדרסון, גידי גוב, אפרים שמיר, אלון אולארצ'יק, יצחק קלפטר, יוני רכטר ומאיר (פוגי) פניגשטיין, עתידים לעלות יחד על במה אחת לראשונה מזה 13 שנים, זאת לרגל חגיגות ה-40 לאלבום הבכורה של הלהקה, "סיפורי פוגי". במסיבת העיתונאים הבוקר נכחו כל חברי הלהקה, למעט פוגי המתגורר בלוס אנג'לס, שהצטרף לאירוע באמצעות תוכנת הסקייפ.

רק לפני חמש שנים זכתה "כוורת" בתואר "להקת השישים", במסגרת חגיגות ה-60 למדינת ישראל. היא זכתה בתואר המדובר בכל המשדרים החגיגיים - גם בערוץ 2 וגם בערוץ הראשון וברשת ג'.

מהמערכונים בגלי צה"ל - לחתימת החוזה עם פשנל

להקת "כוורת" נוסדה תוך כדי תנועה. עוד לפני שהקבוצה ענתה לשם "כוורת", היו חברים בה סנדרסון, גוב, שמיר, אולארצ'יק ופניגשטיין - והם נהגו להקליט את הפינה "סיפורי פוגי" בתכניתו של דורי בן זאב בגלי צה"ל.

סנדרסון שיצר את אופרות הרוק "הילד מברזיל" ו"סיפורי פוגי", צירף לחבורה את היוצר והשחקן מנחם זילברמן, המתופף זהר לוי והזמרת מירי אלוני. הניסיונות להרים את אופרות הרוק כשלו, והרכב הלהקה השתנה.

זילברמן, לוי ואלוני עזבו, ובמקומם צורפו יצחק קלפטר מצוות הווי גייסות השריון ויוני רכטר מלהקת חיל התותחנים. האדם הנוסף שהביא להצלחתה של להקת "כוורת" היה המפיק אברהם דשא פשנל ז"ל, שהחתים את חברי הלהקה על חוזה.

אין תמונה
"בימים הראשונים של ההיסטוריה". חברי כוור

מההצלחה האדירה בישראל - לכישלון המהדהד בארה"ב

האלבום הראשון "סיפורי פוגי" יצא בסוף שנת 1973, והניב להיטים גדולים שבלטו במצעדי הפזמונים. כוורת זכתה בתואר "להקת השנה", ומכרה תוך זמן קצר 70,000 עותקים של אלבומה.

כעבור שנה נשלחו החברים לייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון עם השיר "נתתי לה חיי", שהגיע למקום השביעי בתחרות. באותה שנה, 1974, פורסם האלבום השני "פוגי בפיתה", שכלל שירים כמו "שיר המחירון", "הבלדה על ארי ודרצ'י" וגם את הנעימה האינסטרומנטלית המוכרת "התמנון האיטר".

הלהקה המשיכה לעבוד במרץ והוציאה את אלבומה השלישי "צפוף באוזן" שנחשב גם הוא ליצרן להיטים: "גוליית", "מדינה קטנה", "שיעור מולדת", "העולם שמח", "היא כל כך יפה" ו"ככה היא באמצע" הם רק חלק מלהיטי האלבום.

אין תמונה
האיחוד הראשון. קיץ 1984

בשנת 1976, אחרי הצלחה כבירה וחסרת תקדים בישראל, החליטו חברי "כוורת" לנסות את מזלם בארצות הברית, ותירגמו את שיריהם לאנגלית. סיבוב ההופעות האמריקני כשל, והלהקה התפרקה בסופו.

היסטוריית האיחודים של "להקת השישים"

"כוורת" התאחדה לראשונה בשנת 1984, ופעם נוספת בשנת 1990 תחת הכותרת "כוורת חוזרת". האיחוד הבא אחריו הגיע בשנת 1995, אבל הוא אירע בנסיבות מצערות ובהרכב חסר. כל חברי הלהקה - מלבד מאיר (פוגי) פניגשטיין, ששהה בחו"ל - השתתפו בעצרת הזיכרון לרה"מ יצחק רבין ז"ל, וביצעו את השיר "מדינה קטנה".

אין תמונה
כוורת בפארק, 1998

בשנת היובל לישראל, 1998, התקיים מופע האיחוד הענק בפארק הירקון שנקרא "כוורת בפארק", וכעבור שנתיים התאחדו שוב חברי הלהקה, כשמטרתם הייתה לגייס תרומות לניתוח בראשו של קלפטר.