שיעור מסוג אחר: העידן הטכנולוגי מביא איתו לא מעט חידושים שמיועדים לחסוך לנו הרבה זמן בחיי היום יום. קשה להאמין שמי שהמציא את הטלפון הנייד, חשב שהוא יעזור לדרדר את מצב החינוך - אבל אם תשאלו את התלמידים, הם רק מברכים על קיומו.

מערכת החינוך מכירה את תופעת ההעתקות במבחנים כבר שנים רבות, אלא שהיום המורים מתקשים להתמודד עם הפיתוחים הטכנולוגיים שהפכו אותה למתוחכמת יותר, והרבה יותר קשה לאיתור. במקום "שליפים", לחשושים, ויציאות תמוהות לשירותים, תלמידי ישראל משתמשים במסרונים ובאזנייה האלחוטית - הבלוטות', שמאפשרת להם לתקשר זה עם זה במהלך המבחן.

למרות שאסור להכניס טלפונים ניידים, התלמידים מוצאים שיטות לעקוף את המכשול: "אנחנו שמים את הטלפון בין הרגליים ומסמסים אחד לשני", סיפרה אחת התלמידות. אבל מתברר שיש שיטות מתוחכמות יותר: סרטון שמופץ ברשת מדגים כיצד להכניס דף עם דיו בלתי נראה, ופנס שחושף את התשובות בעת הצורך.

התלמידים מנצלים גם את האפשרות להכניס בקבוק שתייה לכיתה, ובעזרת תכנת פוטושופ פשוטה, משנים את הכיתוב על התווית שעל הבקבוק לנוסחאות המתמטיות שיעזרו להם בפיתרון השאלות. ככל שהזמן עובר, כך גדל הפער בין המשגיחים לנבחנים - עובדה שהתלמידים מנצלים היטב לטובתם.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק