אלפי מובטלים בירושלים מכירים היטב את החלל הזה. הם מגיעים בשמונה וחצי בבוקר ומשתחררים ב-14:00 או ב-16:00 אחר הצהריים. כל יום עד שימצאו עבודה. לאף אחד ממשתתפי תוכנית ויסקונסין אין מושג באמת מה הם עושים כאן. אבל דבר אחד ברור להם, אם יעדרו או אפילו יאחרו, הם עלולים לאבד את קצבת הבטחת ההכנסה שלהם.
מתוך התחקיר ניתן לראות במשך דקות ארוכות מורה בכיתה קורא עיתון מול התלמידים, כאשר אף אחד מהמשתתפים לא מוחה מכיוון שהם כבר רגילים לזה. כך למעשה נראית ליבה של התוכנית - ההכשרה המקצועית של המובטלים. למרות שמטרתה להעניק למשתתפים כלים בכדי לצאת ממעגל האבטלה, בפועל, בתוך הסדנאות האלה לא נעשה שום דבר עם תועלת.
מדינת ישראל משלמת לא פחות מ-30 אלף שקלים לחברת אמין, על כל אדם שמשתתף בתוכנית הזו בירושלים. התמורה כאמור, כלל לא קיימת. במהלך שעורי שיווק ומחשבים יושבים המשתתפים בכיתה מול המורה ופשוט שותקים, כל זאת בין 30 ל-40 שעות נוכחות חובה בשבוע.
המדינה מצדה משלמת מאות מיליוני שקלים לחברות הפרטיות הללו, ומנגד מקצצת את תקציבי ההכשרות המקצועיות שמספק שירות התעסוקה ומשרד התמ"ת. למרות שתכנית ויסקונסין אולי מסייעת בהחזרת מובטלים למעגל העבודה, בדרך לשם, לתחושתם, היא גם רומסת את כבודם של אלו הלוקחים בה חלק.
תגובת משרד התמ"ת: "אם הדברים שהובאו בכתבה נכונים, אזי מדובר בהפרה בוטה של החוזה עם החברה המפעילה, לקיים תוכנית אישית מהותית למשתתפים, שמטרתה לקדם סיכויי השתלבות בעבודה.
לאחר שימוע למפעיל, המשרד ישקול את צעדיו".







חדשות







= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















