רחובות הערים בלילות חול המועד פסח מתמלאים נערים ונערות, שיוצאים לבלות ומנסים להפיג את השעמום – בדרך כלל באמצעות אלכוהול. צוות חדשות 2 יצא ללילה אחד במרכז ירושלים, וחזר עם תמונה מדאיגה מאוד של מה באמת עושים הילדים בזמן שהוריהם ישנים.

החוק אמנם אוסר על מכירת אלכוהול לקטינים, אבל באופן כמעט גלוי לגמרי ראינו עד כמה קל להערים על הוראותיו, ועד כמה רוויים הבילויים של בני הנוער הישראלים לא רק בשיכרות, אלא גם בגזענות ובהרבה אלימות.

3:00 לפנות בוקר. על ספסל רחוב במרכז הבירה מוטל שיכור כלוט נער לצד חברתו. את הלילה הוא העביר בלגימה של לא פחות מאשר חצי בקבוק וודקה. גם אם היה לו כסף לקחת מונית הביתה, מודה חברתו כי במצבו – קשה להאמין שיהיה נהג שיסכים להכניס אותו לרכבו. השתייה מתחילה כבר בסביבות 21:00-22:00 בערב, ונמשכת עד לשעות הקטנות של הלילה. נער בן 14, גם הוא לגמרי בגילופין, התוודה אל מול המצלמה וסיפר כי באותו הזמן, היה בעיצומו שלח סיבוב שתייה שני באותו הבילוי: "שתיתי בירה ועכשיו וודקה. ביום שבת אבא שלי רצה לפנות אותי לבית חולים כי ערבבתי אותם", הוא סיפר.

האלכוהול נמצא בכל פינה, והשיטות להשיג אותו למרות החוק רק משתכללות. בקלות רבה ניתן להזמין בטלפון במשלוח ולשלם על כך במזומן או באשראי, כשאיש לא יטרח לוודא שהלקוח מצדו השני של הקו אכן חצה את גיל 18. גם השיטות ה"מסורתיות" עדיין, כך מתברר, יעילות למדי: "אתה בא למישהו ואומר לו – 'שלום לך אדוני, תוכל לקנות לי אלכוהול?'", סיפר אחד הקטינים. "רוב האנשים שהם בני 18 אומרים לעצמם: טוב נו, לפני זה גם אני ביקשתי מאנשים".

מכת האלכוהול לא פוסחת על איש

כמו מכות אחרות שעמן מתמודדת החברה הישראלית, גם מכת האלכוהול חצתה כבר מזמן מעמדות ומגזרים. הדס קושליץ, פעילה בפרויקט הדס קושליץ "ילדי הלילה" להתמודדות עם אלימות הנוער בירושלים, סיפרה כי "לא משנה מאיזה בית מגיעים הצעירים או מאיזה מצב סוציו אקונומי – יש אלימות, גזענות ושתייה מרובה".

בסוף הערב, אחרי שהצעירים מעט מתאוששים, הם עולים על האוטובוסים הראשונים או על קווי הלילה ועושים דרכם בחזרה למיטה בבית. כשיקומו, סביר שיספרו להורים על עוד ערב נחמד שבילו עם חבריהם – ויתחילו לתכנן את הבילוי הבא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק