אחרי תקופה ארוכה של משא-ומתן קדחתני, חותמים היום ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך גדעון סער על הסכם "עוז לתמורה" עם יו"ר הסתדרות המורים רן ארז, שיהווה את יריית הפתיחה להחלת הרפורמה להעלאת שכר המורים בישראל. את מסיבת העיתונאים במשרד ראש הממשלה אנו מעבירים בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.

בפתח האירוע, אמר ראש הממשלה נתניהו: "אנחנו משנים את מערכת החינוך בישראל ומשדרגים אותה. זוהי נקודת מפנה רבת עוצמה. יש לה כבר סימנים, בין היתר בכך שאלפים נוספים זכו לבגרויות ובכך שחל שיפור בתוצאות מבחני המיצ"ב. אנו מכניסים רוח חדשה למערכת החינוך".

אחרי נתניהו נאם שר החינוך גדעון סער שאמר כי "חשוב היה להבטיח שכר ראוי למורים. זהו מרכיב הכרחי בדרך להגיע לאן שאנחנו רוצים להגיע. אנחנו רואים עלייה בביקוש להוראה, גורם שהוא חיוני כדי שהמורים יהיו הטובים ביותר". על יישום הרפורמה אמר סער: "נדרש עשור של עבודה מאומצת כדי להביא את ישראל למקום שהיא יכולה להיות בו - בין מערכות החינוך המצטיינות בעולם".

שר האוצר, יובל שטייניץ, אמר באירוע על מערכת החינוך: "מצבנו לא מזהיר. אני חוזר מכנס OECD, ובתחום הבריאות אנחנו בחמישה הראשונה של המדינות. למרות זאת, בתחום החינוך, מצבנו הרבה פחות טוב. אנחנו בין המדינות שסוגרות את הרשימה. הדגש המיוחד בהשקעה בחינוך הוא מוצדק מבחינת סדר העדיפויות כי היינו חייבים להוביל תיקון משמעותי במערכת".

על הדחיפות בשיקום מערכת החינוך אמר שטייניץ: "זה חשוב מכל הבחינות. מערכת החינוך יוצרת את החברה ואת המדינה. היא מעצבת את האזרחים. כשר אוצר, יש לה מבחינתי חשיבות עצומה, שכן ההצלחה הכלכלית של ישראל מבוססת על ההון האנושי שלה. חשוב מאוד לטפח אותו".

יותר כסף תמורת יותר שעות עבודה

בהתאם לרפורמה, יידרשו המורים לתוספת שעות עבודה בתמורה להעלאת שכרם. התכנית תחייב אותם ל-40 שעות עבודה בשבוע, במקום 24 כפי שנהוג כיום.

מדובר בתוספת של 16 שעות עבודה, ש-6 מהן יוקדשו ללמידה בקבוצות קטנות שבהן יינתן לתלמידים יחס אישי. 10 שעות נוספות יופנו לטובת שהייה של המורים בבית הספר, ובמהלכן הן יפעלו לטפח את המוסד, לארגן פעילויות חינוכיות שונות בו וכן לבדוק ולכתוב מבחנים ועבודות, מטלות שעד כה הם נהגו לערוך בבתיהם מבלי לזכות בתשלום על כך.

המהלך יתחיל בשנה הבאה

הרפורמה תיכנס לתוקף באופן הדרגתי החל מהשנה הבאה. תחילה היא תופעל ב-50 בתי ספר שבהם התנדב שיעור של 75% ויותר מהמורים להצטרף לרפורמה, ואחר כך תופעל ביתר המוסדות באופן הדרגתי – לצד תוספת שעות ההוראה ובמקביל, העלאת שכרם של המורים שם.

בסיכומו של דבר, מזכה "עוז לתמורה" את המורים בתוספת שכר כוללת בגובה 50%. תוספת התשלום שכוללת הרפורמה נקבעה בשיעור של 42%. נוסף על כך, הם יזכו לתוספת 6% בהתאם להעלאת השכר של כל עובדי המגזר הציבורי, וכן יקבלו תוספת שכר של 3% על שחיקת שכרם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק