שביתה במערכת החינוך (צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90)
"מכרו אותנו תמורת נזיד עדשים" | צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90

עבור מי שחושב לעסוק במקצוע ההוראה, ההסכם שגיבש רן ארז, יו"ר ארגון המורים עם משרד האוצר, הבשורה היא גדולה - המשכורת תעלה ב-20% ל-8,000 שקל ובמשרדי האוצר והחינוך מאמינים שהצעד יביא כוח אדם איכותי למקצוע ההוראה. אבל, עבור המורים הקיימים שנמצאים כבר במערכת ארגון המורים השיג מעט מאוד: מענק של 1,000 שקל בינואר הקרוב ו-480 שקל תוספת למשכורת בפריסה של 4 שנים - כלומר 120 שקל בשנה. "כרגיל וכצפוי, רן ארז חתם אחרי חודש של עיצומים, על מה שהציעו לו אחרי יום שביתה אחד", אמר אחד המורים.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

למעשה, בימי העיצומים שבהם המורים נאלצו לשבות ומשכורתם נפגעה ב-240 שקל בכל יום, הם הפסידו יותר ממה שהושג עבורם בהסכם. "הסכם משפיל, אך כל כך צפוי", אמרה מורה חברה בארגון המורים. "תמשיכו לשלם לרן ארז ולהתבכיין. עבור 120 שקל למורה ותיק אתם משלמים 58 שקל בחודש, תקזזו ותראו מה יצא. תמשיכו לעבוד בתנאים משפילים, כנראה זה מה שמגיע לרוב ציבור המורים".

"מכרו אותנו בנזיד עדשים", אמרה מורה נוספת. "באה אלינו נציגת הארגון לפני חודשיים עם הבטחה שלא יחתמו על פחות מחמש שעות שהייה בבית ומשכר של 8,000 שקל שיהווה בסיס התחלתי לכולם שעליו יתווספו התוספות".

מבחינת האוצר קיימים הישגים נוספים: התוספת היא בשקלים ולא באחוזים, מה שיצמצמם את הפערים בין מורים ותיקים למורים צעירים. בנוסף, ההסכם הוא ל-4.5 שנים ובמשרד מקווים לא לשמוע מרן ארז בזמן הזה.