ילדים מבלים כמעט את כל זמנם בבית או בבית הספר. במקרה בו ההורים מתגרשים, הם חווים טלטלה עזה בבית, ובבית הספר לא תמיד יודעים לאבחן נכון ולתת את תשומת הלב הראויה. כעת, מנסים לתקן את התופעה ולתת למורים כלים לנהוג נכון בילדים להורים מתגרשים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כשמשפחת גיגי התפרקה, מאיה הייתה בכיתה ב' וטום בכיתה ז'. ההורים הודיעו לבית הספר שהם נפרדים, וביקשו שהמורים ישמו לב לשינויים אצל הילדים, אם יהיו. לילך, האם, אומרת כי בית הספר לא שינה את גישתו למרות הזעזוע שעבר על הילדים: "לא היה מישהו שניגש לילדים, לא הייתה כוונה לעזרה, לא שאלו אותם, פשוט התייחסו אליהם כרגיל".

ההכשרות החדשות לאנשי החינוך, שנועדו למנוע מקרים כאלה, יצאו השבוע לדרך ומטרתן היא לתת למורים כלים להתמודד עם ילדים להורים גרושים. סיגל קפלן, ממקימות המיזם, הסבירה את הצורך בנושא: "יש אצל הילדים הללו שינוי, משהו מתרופף, ולכן מגיעה להם תשומת לב מיוחדת".

בחודשים האחרונים רענן משרד החינוך את ההנחיות לבתי הספר בנושא ההתמודדות עם הילדים להורים גרושים. על פי ההנחיות, המחנכת צריכה להיות מודעת למתרחש בבית התלמיד, לדבר איתו ועם שני ההורים, ולהכריע במקרים של סכסוך על פי טובת הילד.

הנתונים מראים שכל זוג רביעי מתגרש כיום, ובהתחשב בכך שהגט קורה לרוב בשנים הראשונות של הנישואים, המשמעות היא שלרבים מההורים המתגרשים יש ילדים בכיתות הנמוכות בבית הספר היסודי או בגן. כעת מקווים כל הצדדים שבזכות הכלים החדשים, יוכלו בתי הספר ללוות את הילדים בצורה הטובה ביותר במהלך התהליך המורכב.