בעקבות ההסלמה: התלמידים ישארו בבית (צילום: נתי שוחט / פלאש 90, חדשות)
"דורשים רפורמה אמיתית" (ארכיון) | צילום: נתי שוחט / פלאש 90, חדשות

104 מורים תובעים את ארגון המורים העל יסודיים, את יו"ר הארגון רן ארז ואת משרד החינוך על תנאי העסקתם. במסגרת הדיון שיתקיים מחר (שני) בבית הדין לענייני עבודה בתל אביב בנושא, צפויים המורים לדרוש לחדול מלחייבם בהצטרפות להסכם "עוז לתמורה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עיקר התביעה עוסקת בהצטרפות להסכם שנחתם במסגרת הרפורמה בחינוך העל יסודי, שנכפית לדברי המורים החל מהשנה. התובעים טוענים כי הדבר מנוגד להבטחה שניתנה בזמנו על ידי יו"ר הארגון ארז, לפיה ההצטרפות תהיה וולנטרית.

ההסכם "עוז לתמורה" אמנם העלה את שכר המורים, אבל הכפיל את שעות עבודתם ולא מאפשר להם לעבוד במקומות נוספים. בנוסף, המורים מתלוננים על תנאי עבודתם. לדבריהם, על כל 500 תלמידים בממוצע שלומדים בבית ספר תיכון, ישנן רק שתי עמדות עבודה. מיעוט העמדות לא מאפשר להם לקיים שיעורים פרטניים, אותם הם מחויבים לקיים במסגרת עוז לתמורה. בנוסף, כל שישה מורים נדרשים להתחלק בעמדת מחשב אחת בלבד בבתי הספר.

"העובדה שלאחר חמש שנים, עדיין אחד מכל שלושה מורים בחטיבה העליונות לא מועסק במסגרת הסכם 'עוז לתמורה' מעידה יותר מכל על כישלון ארגון המורים ומשרד החינוך ביצירת רפורמה אמיתית למען עובדי ההוראה", הסביר אייל נמר, רכז מידענות סייבר, חבר בארגון "חדר מחנכים.ות".

"רפורמת עוז לתמורה מחייבת את עובדי ההוראה לעבוד יותר שעות בתמורה לשכר נמוך יותר לשעה", הוסיף. "המציאות בה 40% ממוסדות החינוך עדיין לא התאימו על עמדות העבודה למורים ואת העמדות הפרטניות לתלמידים היא הוכחה נוספת כי 3 מיליארד שקל (ע"פ הערכות משרד החינוך) נזרקו לפח. הגיעה העת לרפורמה אמיתית לעובדי ההוראה. עד אז, החזירו את אפשרות הבחירה לעובדי ההוראה אם להצטרף לרפורמה הכושלת או להישאר בהסכם הישן".