מפלגה: ישראל ביתנו

גיל: 56

מצב משפחתי: נשוי + 3

מגורים: ההתנחלות נוקדים שבגוש עציון

ליברמן הוא יושב ראש מפלגת "ישראל ביתנו", הוא נולד בשם איווט ליברמן במולדובה, שהייתה אז חלק מברית המועצות. ליברמן עלה לישראל ב-1978. ב-1988 התחיל בדרכו הפוליטית. תחילה הוא חבר ליברמן לבנימין נתניהו והתמודד על מקום ברשימת "הליכוד" לכנסת. בשנת 1996, לאחר בחירת נתניהו לראש הממשלה, מונה ליברמן למנכ"ל משרד ראש הממשלה. ב-1997 התפטר ליברמן מתפקידו, ופנה למגזר הפרטי.

ב-1999 הכריז ליברמן על הקמת מפלגת "ישראל ביתנו". ב-2000 התמזגה הסיעה בכנסת עם שתי סיעות נוספות, מולדת ותקומה, לסיעת "איחוד לאומי-ישראל ביתנו". בסוף 1999 הוגש כתב אישום כנגד ליברמן באשמת תקיפת קטין ואיומים, לאחר שתקף ילד שהכה את בנו. הוא הורשע ב-2001 והוט עליו לשלם פיצוי לילד וקנס. 

במהלך הבחירות לכנסת ב-2003, אימצה הסיעה את רעיון הטרנספר כפתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני. ב-2004 פרשה ישראל ביתנו מהאיחוד הלאומי והתמודדה כרשימה עצמאית לכנסת ה-17. ב-2006 הצטרפה המפלגה לקואליציה בראשות ראש הממשלה אהוד אולמרט, וליברמן מונה לסגן ראש הממשלה והשר לעניינים אסטרטגיים. ב-2008 פרשה "ישראל ביתנו" מהממשלה בעקבות מו"מ שניהלה הממשלה עם הרשות הפלסטינית. 

בבחירות ב-2009 זכתה המפלגה ב-15 מנדטים והייתה למפלגה השלישית בגודלה. עם הקמתה של הממשלה בראשות נתניהו, מונה ליברמן לסגן ראש הממשלה ולשר החוץ. באותה השנה הוא נכלל ברשימת 100 האנשים המשפיעים של "טיים מגזין". ב-2010 חקרה המשטרה את ליברמן בחשד כי קיבל משגריר ישראל בבלארוס פרטים חסויים על חקירה שהתנהלה כנגדו. ב-2011 הודיע היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי הוא שוקל להעמיד לדין את ליברמן בעבירות של מרמה והפרה אמונים, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון והטרדת עד.

ב-25 באוקטובר 2012 הודיע, יחד עם בנימין נתניהו, על הליכה משותפת של "ישראל ביתנו" עם "הליכוד" בבחירות לכנסת התשע עשרה, ברשימה שכונתה "הליכוד - ישראל ביתנו". ב-16 בדצמבר 2012 הודיע על התפטרותו מתפקיד שר החוץ בעקבות החלטת היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, להעמידו לדין בפרשת השגריר בבלארוס. בנובמבר 2013 שב ליברמן לכהן כשר החוץ, לאחר שזוכה בבית משפט השלום בירושלים מהעבירות שבהן הואשם‏. ביולי 2014 הודיע על פירוק האיחוד הסיעתי עם מפלגת הליכוד, בשל חילוקי דעות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

ליברמן מגלה יחס נוקשה ביחס לעימות הישראלי-ערבי אך בשונה מחלק גדול מאנשי הימין, הוא מצהיר כי יהיה מוכן להכיר במדינה פלסטינית בתנאים מגבילים. ליברמן תופס את הסכסוך הישראלי-פלסטיני כחלק מעימות רחב יותר בין המערב לאסלאם. לדעתו, היעד המדיני והביטחוני של מדינת ישראל צריך להיות הצטרפות לברית נאט"ו ולאיחוד האירופי‏.