N12
פרסומת

בחירות בפתח: 38 אחוז מהנשאלים תומכים בנתניהו, רוב מכריע לא יצביע לאולמרט

מערכת הבחירות יצאה הבוקר לדרך. למרות הזיכויים והלחץ של רמון על אולמרט לחזור, מסתבר שהוא עדיין לא כבש מחדש את אמון הציבור כשכמעט 80% לא יצביעו לו. שני שליש מהנשאלים בסקר פאנלס פוליטיקס סבורים שנתניהו ייבחר לכהונה נוספת, אבל 17% טוענים: שלי יחימוביץ היא המתאימה ביותר. לפיד עם 6% תמיכה, ברק ומופז מתרסקים עם שני אחוזים בלבד

לירן מוסלי
mako
פורסם:
הקישור הועתק
צפו בסיפורים המעניינים של 8.9 לאורך השנים
רק 11 אחוזים שוקלים להצביע לו. אולמרט | צילום: חדשות 2

שני שליש מהציבור סבור שנצחונו של בנימין נתניהו בבחירות שייערכו בינואר מובטח, כך עולה מסקר שערכה הבוקר חברת פאנלס פוליטיקס עבור mako.

בסקר השתתפו 300 נשאלים ומהממצאים עולה ש-64 אחוזים מהם סבורים שראש הממשלה המכהן ייבחר לקדנציה נוספת, כשרק 18 אחוזים סבורים שמישהו אחר ייבחר במקומו.

סקר פאנלס פוליטיקס בחירות 2013
מה שהיה הוא שיהיה?

הכרזתו של ראש הממשלה אתמול הכניסה את המערכת הפוליטית לטלטלה שתימשך לפחות בשלושת החודשים הקרובים. אהוד אולמרט, מהתעלומות הגדולות של מערכת הבחירות שהחלה הבוקר, עדיין לא מותיר רישומו על הבוחרים. 78 אחוזים מהם לא יצביעו למפלגה שתקלוט אליה את ראש הממשלה לשעבר. מנחם לזר, מנכ"ל פאנל פוליטיקס, אומר על כך: "קשה להבין את הבולטות שאולמרט זוכה לה בדיווחים התקשורתיים מאז ההכרזה על הקדמת הבחירות כשרק 11 אחוזים רואים בו סיבה להצביע למפלגה, ו-6 אחוזים בלבד רואים בו מועמד ראוי לראשות הממשלה".

רק הבוקר אמר חיים רמון שהוא מקים מפלגה ארבע ראשית, כשאולמרט אמור להיות אחד מכוכביה, בדרך לכיבוש השלטון. רמון אמר: "הוא עדיין לא החליט, אבל אני מדבר איתו על כך". בליכוד מנסים לסכל את המהלך. ח"כ ציפי חוטובלי פנתה במכתב ליו"ר ועדת הבחירות כדי להטיל קלון על אולמרט, בניגוד להכרעת ביהמ"ש.

סקר פאנלס פוליטיקס בחירות 2013
אולמרט. יחבור לרמון?

עוד נשאלו המשתתפים מי הוא הראוי ביותר לשמש כראש הממשלה הבא. כאן נתניהו זכה לאמונם של 38 אחוזים מהנשאלים, כשהקרובה ביותר אליו היא שלי יחמוביץ', יו"ר מפלגת העבודה עם 17 אחוזי תמיכה. אולמרט ויאיר לפיד קיבלו את אמונם של 6 אחוזים מהנשאלים בסקר כל אחד ואביגדור ליברמן 4 אחוזים.

פרסומת
סקר פאנלס פוליטיקס בחירות 2013
נתניהו ויחימוביץ' מובילים. ברק ומופז הרחק מאחור

מעמדם הרעוע בציבור של אהוד ברק ושאול מופז בא לידי ביטוי גם בסקר הזה כשרק 2 אחוזים מהנשאלים סברו שמגיע להם להיות ראש הממשלה הבא של מדינת ישראל. דרעי, אולי בגלל ריחוקו מהמערכת הפוליטית בשנים האחרונות, זוכה גם הוא ל-2 אחוזי תמיכה בלבד.