אובמה: שועל או אריה?
הזמן שחולף מוריד את מפלס ההתלהבות מהנשיא שנכנס לבית הלבן לפני שמונה חודשים. הוא עדיין נהנה מתמיכה של רוב האמריקנים, אבל היתרון שלו הצטמצם ובהרבה. עכשיו התחיל אובמה לחשוף ניבים. ג'ונתן מן על נשיא במבחן
הנשיא האמריקני ממתין כעת לפעולה של נבחרי הקונגרס, המתבקשים לשנות לחלוטין את תעשיית הבריאות האמריקנית, תעשייה עצומה ששוקלת 2 טריליון דולר.
אובמה רוצה ליצור מערכת בריאות שתהיה גם רווחית, אבל גם לא תשאיר אף אמריקני בחוץ, אך את מלאכת הבניה של מערכת כזו - הוא משאיר לקונגרס. הם מתווכחים כבר חודשים. אז למרות שאובמה הבטיח תכנית לשיפור מערכת הבריאות - למעשה אין לו אחת .
יתרון מצטמצם
אובמה צריך עכשיו לשכנע את העם ואת הקונגרס להתלכד מאחוריו בנושא מערכת הבריאות, גם בגלל שהמעמד שלו כנשיא עומד למבחן. הוא היה יכול לכפות תכנית על הקונגרס או להקדיש את עצמו לעבודה עד שתפרוץ ממשרדו תכנית, אבל לא. אובמה הכריז על כמה עקרונות כלליים ושוב, השאיר את המלאכה לאנשי הקונגרס.
התלהבות הולכת ובאה. האסטרטגיה של הנשיא יכולה להצליח, אבל אם לא, הכישלון יכול להשפיע על כל מה שמתכנן אובמה לתקופת כהונתו. אנחנו נדע את התשובה בעוד מספר שבועות.







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














