פרסי ג'קסון ותקוות האולימפוס
פרסי ג'קסון הוא גיבור מיוחד במינו. הוא מצליח להילחם במפלצות ומתמודד איתן בגבורה, תוך כדי שהוא סובל מהפרעות קשב ודיסלקציה. הספר האחרון בסדרה מעורר השראה בקרב ילדים שנאלצים גם הם להתמודד עם מפלצות בירוקרטיות וחינוכיות, ומשאיר לסיגל ריבה טעם של עוד
פרסי ג'קסון, הוא חצוי - בנו של אל (פוסידון - אל הים) ואם אנושית. הוא מנסה לצלוח את שנת הלימודים רק אם אין יותר מדי הפרעות מצד שדי ים, דרקייניאות, כלבי שאול ושאר מפלצות. את חופשות הקיץ הוא מבלה במחנה החצויים, שהוא מעין קייטנה לילדי האלים, שם הוא חובר לאנאבת' צ'ייס (בתה של האלה אתנה) ולגרובר אנדרווד, סאטיר חינני.
מי שקרא את ארבעת הספרים הראשונים בסדרה חיכה בקוצר רוח לחמישי ולאחרון. הדרמה בשיאה, המתח עוצר נשימה ותערובת השדים, המפלצות והיצורים המיתולוגיים יכולה להדיר שינה מעיניכם (טוב, אם לא עברתם את גיל 12...)
זו הפעם השנייה שאני כותבת על ספר מהסדרה, ולא סתם. פרסי ג'קסון הוא דמות להערצה, לא רק בגלל שהוא גיבור ואמיץ וחכם אלא בעיקר בגלל שהוא סובל מהפרעות קשב ודיסלקציה, ומתמודד איתן בגבורה. פרסי ג'קסון נלחם במפלצות ויכול להתגבר עליהן. בדיוק כפי שהילדים שלנו שסובלים מאותן הפרעות, צריכים להתמודד בגבורה לא פחותה עם מפלצות בירוקרטיות וחינוכיות ולא תמיד הם מצליחים לצאת וידם על העליונה.
הספר החמישי והאחרון משאיר לנו טעם של עוד. עומר בן ה-10 לא התייאש וחיפש בקדחנות באינטרנט וגילה שריק ריירדן כבר כותב את סדרת ההמשך. גם סרט קולנוע צפוי לצאת בקרוב וסביר להניח שגם הוא יהפוך להצלחה מסחררת.
לקראת סוף הספר גיליתי שפרסי ג'קסון נולד ב-18 לאוגוסט. כמו גיבור אחר שזכיתי להכיר ונלקח ע"י פוסידון.
הערות ותגובות ניתן לשלוח ל- sigalr@news2.co.il







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














