N12
פרסומת

מאות צימרים בצפון פועלים ללא אישורי בטיחות

חופשה בצימר בצפון הארץ היא אחת מאפשרויות הנופש המועדפות על זוגות ומשפחות בישראל. אבל בדיקה שלנו מגלה כי למאות צימרים בצפון, אין אישורי בטיחות מתאימים. מי אחראי וממה כדאי להיזהר?

לירן דנש וגיא ורון
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

כשאנחנו יוצאים לנופש אנחנו מעדיפים לשים את הדאגות בצד ולדעת שמטפלים בנו מכל הבחינות. אבל בדיקה מגלה שעלינו לבדוק לעומק את נושא בטיחות האש לפני שיוצאים לחופשה באחד מהצימרים בארץ, שרובם בנויים מעץ.

ברמת הגולן יש יותר מ-5,000 חדרי אירוח, רובם המכריע (יותר מ-60 אחוז) אינם עומדים בתקן של שירותי הכיבוי. התראות בנושא נשלחו ע"י שירותי הכבאות לא פעם, אבל בעלי הצימרים, שלרובם זהו עיסוק צדדי, מעדיפים לוותר על הטיפול בנושא מטעמים כלכליים, ולנו אין מושג איפה יותר בטוח. כמו-כן, הסמכויות לשמירה על תקני בטיחות האש נשארות ברשויות המקומיות והן לא ממהרות לפעול כדי לא לפגוע בעסקים. מה עלינו לבדוק כשאנו יוצאים לחופשה באחד מחדרי האירוח בארץ? צפו בכתבה.

http://adm.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-4de1312f1533431017.htm