אנחנו מנקים את הבית כדי שיהיה נעים, כדי שייראה טוב אבל בעיקר כדי לחטא מחיידקים, עובש ופטריות ולמנוע התפשטות זיהומים שעלולים לפגוע בבריאות. אז איך בוחרים מתוך המגוון העצום את חומרי הניקוי והאביזרים החיוניים ביותר לחיטוי ומניעת זיהומים? באתר Apartment Therapy התייעצו עם המיקרוביולוגית ד"ר סאלי בלומפילד מבית הספר להיגיינה ורפואה טרופית בלונדון, ושאלו אותה אלו חומרי ניקוי ואביזרים היא מקפידה להחזיק בבית. הנה התשובות שלה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זה הדבר הכי מזוהם בחדר השינה שלכם

>> ב-200 אלף שקל: מהפך בדירת הקבלן בראש העין

סבון ידיים נוזלי: מכיוון שסבון מוצק עלול להעביר זיהומים, בעיקר אם אינו מתייבש בין שימוש לשימוש, ד"ר בלומפילד ממליצה לרחוץ את הידיים בסבון נוזלי ומים זורמים. מחוץ לבית אפשר להשתמש בנוזל חיטוי אלכוהולי, אבל בלומפילד ממליצה לרחוץ את הידיים בסבון נוזלי כשמגיעים הביתה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by American Thoracic Society (@atscommunity) on

מגבות ידיים נקיות: מגבת ידיים משומשת, אפילו אם היא נראית נקייה, היא אחד החפצים המזוהמים בבית. רוב האנשים לא שוטפים את הידיים מספיק ביסודיות – ואז הם מנגבים את הידיים במגבת. המגבת הלחה היא מצע אידיאלי להתרבות חיידקים. ד"ר בלומפילד ממליצה להשתמש בכל פעם במגבת נקייה.

חומרי ניקוי אנטי בקטריאליים: משטחים שבאים במגע עם מזון כמו כלי אוכל ודלפק המטבח בלומפילד ממליצה לנקות בחומר ניקוי אנטי בקטריאליים ולשטוף היטב במים נקיים. אם מדובר במשטחים גדולים שאי אפשר לשטוף בקלות, היא ממליצה לחטא בתרסיס אנטי בקטריאלי המכיל אקונומיקה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מגבות נייר: בדרך כלל אפשר להשתמש במטליות מיקרופייבר, אבל אם יש לכם סיבה מיוחדת לחשוש מהפצת חיידקים – למשל כשאחד מבני הבית חולה – בלומפילד ממליצה להשתמש במוצר חד פעמי. "כשמנקים משטח במטלית, היא מזדהמת בחיידקים והם יעברו למשטח הבא שתנקו", היא מסבירה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amy Lynn Interiors (@amylynn_interiors) on

חומר ניקוי לחדר הרחצה: חללים לחים הם מקום אידיאלי לחיידקים, עובש ופטריות, לכן מומלץ לנקות אותם לעתים קרובות בחומר מתאים וכמובן לאוורר. השתמשו בחומרים יעודיים כי ברוב חומרי הניקוי הרב תכליתיים אין חומרים חזקים מספיק לחיסול החיידקים באסלה ובחדר הרחצה בכלל. בנוסף, המים והסבון שמצטברים על משטחים בחדר הרחצה עלולים לשמש מצע להיווצרות עובש.