מעיין רובין ועומרי קראוס אמנם כבר הספיקו להתחתן ולצאת לירח דבש בסיישל, אבל המעבר למגורים משותפים בפרק האחרון של "חתונה ממבט ראשון" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12) התגלה כאתגר מורכב. גם זוגות שמצלמות טלוויזיה לא מלוות את התפתחות הקשר שלהם יכולים להזדהות עם תחושת הפניקה של מעיין בעקבות המעבר לדירה של עומרי, למרות שהמרחק בין שתי הדירות שבשכונת פלורנטין בתל אביב הוא 500 צעדים בלבד.
מעבר לדירה משותפת אמור לחזק את הזוגיות ולקדם את בני הזוג לעתיד משותף, אבל יש בו לא מעט קשיים. לטובת מעיין ועומרי וכל זוג אחר שעושה עכשיו את הצעד הגדול, אספנו ממומחים טיפים שימנעו ויכוחים מיותרים ויעזרו ליצור בית משותף בקלות ובהנאה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הוציאה את המסנן של המדיח ונחרדה ממה שגילתה שם
>> 100 מיליון שקל: המלון הירושלמי שעבר שיפוץ
אם אתם עומדים עכשיו לפני מעבר לדירה משותפת, זכרו ששניכם מגיעים ממקומות שונים, ויש לכם הרגלי חיים שונים וסגנונות עיצוב אהובים, חשוב לתאם ציפיות מראש. המטרה המשותפת היא להתאים את המקום החדש לצרכים, לרצונות ולשאיפות של כל אחד מכם. הדבר הראשון, ואולי המהותי ביותר, הוא להסכים יחד על הדירה הנכונה כך שמיקומה יהיה נוח ויתאים לעיסוקיכם, שיהיה בה אור טבעי והאוויר יזרום בה בנעימים. מרגע שתהיו מרוצים מהדירה עצמה, תוכלו להפוך אותה יחד לקן נעים גם בתקציב מוגבל או מצומצם.
כדי שהמעבר יהיה חלק, חשוב ללמוד להתפשר, שהרי פשרות הן חלק בלתי נפרד מהחיים המשותפים. עם זאת, נסו להגיע למצב שהוויתורים שאתם עושים הדדיים. שמרו על פרופורציות ודחו החלטות קשות למועד מאוחר יותר, כשכבר תגורו יחד בדירה ותמצאו את עצמכם אחרי השלב המלחיץ ביותר.
החלטות: מה נחוץ ואיפה?
"חשוב להתייחס לחלל ולחלק אותו כך שתיווצר תחושת נוחות נעימה ומרגיעה לשני בני הזוג", אומר המעצב ירון יפתח בן גרא, "מכיוון שכל אחד מבני הזוג מגיע עם הרגלים ומכיוון שההיכרות אמנם אמיצה אבל לא ממש עמוקה, יש צורך לתת את הדעת לצרכים הייחודיים ולהרגלים השונים ולנסות ליצור מתוך זה משהו משותף. כל אחד מביא חפצים וריהוט שהיו בדירתו הקודמת, ולכן לפני שניגשים לעיצוב הדירה חשוב להחליט יחד אילו רהיטים נחוצים ומועדפים והיכן פחות או יותר ימוקמו בדירה החדשה".
נסו להסכים מראש מה תיקחו איתכם, על מה תוותרו ואיך תתוכנן הדירה המשותפת כך שתאפשר לכל אחד מכם גם הנאה מהביחד וגם מרחב פרטי, כך ששניכם תצאו מרוצים. מצאו מקורות משותפים לשאוב מהם השראה לעיצוב.
לדברי מעצב הפנים אורון מילשטיין, "אחת הדרכים הטובות להגיע לעמק השווה היא לדעת להתפשר ולפתוח את הראש לסגנונות חדשים שיהיו מוסכמים על שני בני הזוג. מסיבה זו, וכדי להפיג מתחים, כדאי לצאת כבר בתחילת התהליך למסע התרשמות בחנויות עיצוב, שכן זוהי הדרך הטובה והבטוחה להיחשף ולהיפתח לסגנונות חדשים, לבחון את הדינמיקה בין בני הזוג תוך כדי תנועה ובדרך זו למצוא את קונספט העיצוב שיתאים לשניהם".
אז איך מתחילים?
במקרה של תקציב מוגבל, חשוב לקבוע סדר עדיפויות ולהשקיע ראשית בדברים החשובים באמת. "צביעת הקירות וטיפול בצנרת במידת הצורך הם מהותיים", טוען בן גרא, "כך גם מערכת החשמל ובדיקה שהיא כוללת הארקה. גם אם התקציב קטן, חשוב לצבוע את קירות ותקרות הדירה, לבדוק את הצנרת ואת מערכת החשמל. הדבר נכון גם אם מדובר בדירה שכורה, אז יש להסדיר זאת עם בעל הבית כמובן. לזוגות שעוברים לדירה קטנה יחסית מומלץ לצבוע את הקירות בגוונים בהירים שמקנים תחושת מרחב, רעננות, ניקיון והתחדשות".
בעוד שמערכות הצנרת והחשמל נסתרות מהעין, הרי שצבע עושה פלאים. "בהשקעה כספית נמוכה ובקלות אפשר להוסיף הרבה עניין לדירה באמצעות צבע", אומרת שיר זכאי, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בנירלט, "למרות שבדירות קטנות, שאליהן עוברים לרוב זוגות צעירים בתחילת דרכם, כדאי לשמור על מראה בהיר ונקי, אפשר בכל זאת לשחק מעט עם גוונים ומרקמים שיוצקים עניין לחלל והופכים אותו למעוצב וייחודי. בדירות כאלה כדאי להבליט קיר אחד ולשמור על מינון מוגבל בהקשר של גוונים וטקסטורות מיוחדים".
תוכן עניינים
כדי לתת לדירה מראה וסגנון צעירים, כדאי להקפיד, לפחות בשלב הראשון, על פשטות, מינימליזם ואווריריות. רצוי לא להעמיס בחפצים ולייעד פונקציה ברורה לכל פריט. כך גם תימנעו מהבאת רהיטים וחפצים מיותרים. ואם בכל זאת הגיעו הרבה דברים שלא הצלחתם להיפרד מהם, שווה בהחלט לדאוג לאפשרויות שונות ומגוונות לאחסון.
שטיחונים יכולים להיות פתרון מצוין לרצפה כעורה או כזו שיש בה פגמים. השטיחונים מחממים את החלל והאווירה, יוצרים אינטימיות מבורכת ואף יוצרים חלוקה פסיכולוגית לחללים, שהיא חשובה במיוחד כשעוברים לגור יחד ורוצים לאפשר לכל אחד גם את הספייס שלו.
מבחינת ריהוט, כדאי לערוך רשימה של מה קיים ומה חסר, ובשלב הראשון לרכוש אך ורק מה שנחוץ באמת ברשתות הרהיטים שמציעות איכות סבירה ומחיר טוב. כך למשל, כדאי לרכוש ספה מודולרית לשימושים שונים, מיטה זוגית רחבה וארונות, ואליהם להוסיף את הפריטים שכל אחד הביא, פריטי יד שנייה ופריטים משודרגים בשיטת עשה זאת בעצמך.
אקססוריז אהובים שהיו עד עכשיו "שלו" או "שלה" יוסיפו המון אופי ואישיות לבית ויהוו חלק בלתי נפרד מאווירתו. כריות מגוונות על הספה, שטיח מעניין בסלון, תמונות, כלי נוי, כדים ועציצים.
בגולף אנד קו מדגישים שכדאי לתת לכל אחד מקום לטעם האישי לשלו גם אם הוא בא במנות קטנות: "אם היא משוגעת על סגנון שאבי שיק והוא דווקא להוט על סגנון מודרני, אפשר לשלב את השניים ולהחליט למשל על מוטיב צבעוני שיצור הרמוניה ססגונית וסגנונית. כדי לצקת אל הבית פריטים ששניכם אוהבים ואפילו להוסיף תוכן לזוגיות, כדאי לעבוד על עיצוב הדירה יחד, ללכת זה לקראת זה ולגבש שפה עיצובית משותפת ואחידה. גם כשמדובר בתקציב מוגבל, שווה לבחור יחד פריט אחד מפנק שבו תשמחו להשקיע ושיסמל את אהבתכם ואת תחילת דרככם המשותפת".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בחדרי חדרים
את חדר השינה כדאי לעצב כמקום שבו תוכלו לנוח ולהירגע. נסו לתכננו כך שיהיה כמה שיותר אוורירי ולא יהפוך למחסן. חשוב שיהיה בו מקום רב לאחסון בגדים וחפצים. מזרן טוב ישפר מאוד את השינה ואת מצב רוחכם.
אל המטבח כדאי להתייחס באופן פרקטי. רצוי להתארגן על משטח עבודה נוח להכנת ארוחות קלות וכן לשולחן אוכל מתקפל שאפשר לפתוח ולסגור בעת הצורך.
אמבטיות ישנות ניתן לחדש בקלות באמצעות ציפוי אמייל לאמבטיה שאפשר לרסס באופן עצמאי. וילון אמבטיה ושטיחון צבעוני נעים ישרו אווירת נועם ורכות. בשירותים רצוי להחליף אסלה לתחושת ניקיון והתחדשות.
כשאתם בוחרים מנורות, התייחסו למיקומן, לסוג התאורה ולאווירה שרוצים ליצור. חשוב שיהיו מנורות מרכזיות בכל חלל. העדיפו נורות לד חסכוניות ונורות שיוצרות דגמים מעניינים בחלל, שתמיד מוסיפים לתחושה נעימה.
הכל מונח במקומו? מעולה. רק הביאו בחשבון תקופת הסתגלות למקום החדש, לכתובת החדשה ולחיים כזוג. אפשרו מדי פעם חופש אחד לשני, זה יקל את הביחד החדש בחייכם. תנו מעט זמן לדירה להפוך לבית. שיהיה בשעה טובה.