"דין, ידעת שיש לנו מסנן מגעיל במדיח הכלים שלנו?", שואלת גולשת מזועזעת בסרטון שפרסמה בטיקטוק וצבר כמעט 360 אלף צפיות – ומסתבר שהיא לא היחידה. ברשת החברתית יש לא מעט סרטונים של אנשים שגילו שלמדיח יש מסנן ושצריך לנקות אותו.

@militarymomof5boys

Finally convinced my husband TikTok is useful can’t let this fail!! cleaned my dishwasher. ##fyp ##clean ##oregon ##yelling ##foryoupage

♬ original sound - Amy Loomis Bonney

@inspectormurph

Are you cleaning your dishwashers filter regularly? #inspectormurph #homeowner #homeinspector #realtor #covid_19

♬ original sound - InspectorMurph

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> 100 מיליון שקל: המלון הירושלמי שעבר שיפוץ

>> טרי כל השבוע: הטיפ המעולה של האם לאחסון לחם

אם גם אתם לא ידעתם או שעבר זמן רב מאז ניקיתם את המסנן לאחרונה – כך עושים את זה: ברוב מדיחי הכלים יש מסנן הנמצא בתחתית המדיח (בדקו בחוברת ההפעלה). כדי לנקות אותו, הזיזו קדימה את המדף התחתון או הוציאו אותו, וחפשו פקק עגול בתחתית המדיח. סובבו את הפקק נגד כיוון השעון והוציאו את המסנן. אם יש חלק שמקיף את המסנן – הוציאו גם אותו. הוציאו מהמכל שבפנים שאריות לכלוך. את שני החלקים שהוצאתם שטפו בכיור בסבון ומים והחזירו אותם למקום. סובבו את המסנן בכיוון השעון כדי לנעול אותו במקום ובדקו שהוא לא מפריע לזרועות ההתזה.

רוב המומחים באתר מידרג סבורים שצריך לנקות את המדיח כל חודש, ורק פחות מ-7 אחוזים סבורים שאפשר לחכות עד שמרגישים שהמדיח לא עובד כמו שצריך. בכל מקרה, אם יש ריח רע כשאתם פותחים את מדיח הכלים או שבסיום ההדחה יש לכלוך על הכלים – כנראה שהגיע הזמן לנקות את המסנן.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

איך לנקות את מדיח הכלים?

לא, הוא לא מנקה את עצמו ובמהלך הזמן מצטברות בו שאריות אוכל וסבון והופכות למשקע עקשני, והן גם יכולות לפגוע בניקוז המים. זו השיטה של הבלוגרית האמריקאית ג'יל ניסטול:

שלב ראשון: רוקנו את המדיח והסירו את המדף התחתון. בדקו את חור הניקוז – אם הצטברו שם שאריות מזון, הוציאו אותן. בדקו אם החורים בזרוע ההתזה נסתמו. אם כן, נקו אותה באמצעות מברשת שיניים ישנה טבולה בחומץ. החזירו את המדף התחתון למדיח.

שלב שני: הניחו קערה במדף העליון של המדיח ומלאו אותה בחומץ לבן – החומץ מפרק משקעים מינרליים ומחטא. הפעילו את המדיח בתוכנית הארוכה על החום הכי גבוה.

שלב שלישי: כשהמדיח מסיים לעבוד, פתחו אותו ופזרו אבקת סודה לשתייה בתחתית המכשיר. הפעילו את המכשיר בתוכנית קצרה על החום הכי גבוה.

אם הכלים נראים עכורים וחסרי ברק כשאתם מוציאים אותם מהמדיח, באתר Apartment Therapy ממליצים לשים במדף העליון קערה המתאימה לשימוש במדיח ולמלא אותה בחומץ לבן, נוזל המפרק את המשקעים המינרליים במים ומונע מהם להצטבר על הכלים. שימו לב: באתר מסבירים שחשוב לשים את החומץ בקערה ולא בתא המיועד לחומרי ניקוי, מכיוון שהוא עלול לפגוע באיטום.