עיני העולם נישאו אתמול לצפון קוריאה, שם הרודן קים ג'ונג-און חשף את בתו בפעם הראשונה. זה קרה בזמן עדכון של הממשל לגבי הטיל הבליסטי הבין-יבשתי Hwasong-17. מנהיג קוריאה הצפונית הגיע לאתר הניסויים כשהוא מלווה ברעייתי רי סול-ג'ו ובתו הגדולה – ששמה, על פי ההערכות, הוא קים ג'וּ-אה.

לא הרבה ידוע על ילדיהם של קים ג'ונג-און, אולם אנשים שביקרו את המנהיג העליון במדינתו אישרו את קיומם כבר בעבר – ביניהם גם דניס רודמן, כוכב ה-NBA לשעבר, שחשף את שמה של הילדה במהלך סדרת ביקורים שלו בשנת 2013. כעת, מומחים מנסים לפענח מה עומד מאחורי החשיפה הדרמתית.

"הדבר הראשון שצריכים לדעת הוא שהילדה הזו תהיה היורשת של קים ג'ונג-און", ציין בכיר לשעבר בממשל קוריאה הצפונית בשיחה עם האתר NK News. לטענתו, השקפת העולם במדינה פטריאכלית מאוד, על אף שמספר נשים הצליחו להתברג לעמדות כוח בממשל – ביניהן קים יו-ג'ונג, אחותו של המנהיג העליון. למרות זאת, הוא סבור שהילדה תצליח להתגבר על כל הקשיים מעצם היותה בתו הביולוגית של קים ג'ונג-און. מעבר לזה, הוא סבר שחשיפת בתו של הרודן עשויה לרמוז כי השמועות על מצבו הרפואי הגרוע אכן נכונות.

מומחים נוספים הגיבו לתמונות הדרמתיות מקוריאה הצפונית ופירשו את חשיפת בתו של המנהיג העליון באופן אחר.  "משפחת קים היא שושלת", ציין תאי יונג-הו, פוליטיקאי שמרני באספה הלאומית של קוריאה הדרומית, שהעריך שחשיפת קים ג'וּ-אה בזמן ניסוי הטיל הבליסטי הבין-יבשתי הוא לא במקרה.

"המשמעות היא שקוריאה הצפונית תהיה מדינה גרעינית מדור לדור", הוסיף. "במילים אחרות, העולם צריך לוותר על החלום של לעצור את תוכנית הגרעין של קים ג'ונג-און". בינתיים, מומחים אחרים טוענים שזה ניסיון של הממשל להציג "צדדים רכים יותר" של המנהיג העליון.

"הוא מסוגל לקבל את הרעיון של נשים בתפקידי כוח"

פיודור טרטיטסקי, מרצה באוניברסיטת "קוקמין" בסיאול, טען שחשיפת הילדה בשלב הזה היא מאוד לא שגרתית למנהיג קוריאה הצפונית – ועשויה להיות ניסיון של המנהיג להיתפס כ"אנושי" יותר. "אני חושב שמנסים לגרום לצופים, מקומיים ובינלאומיים, להתחבר למנהיג העליון", ציין המרצה. "ייתכן שהתמונות נועדו ליצור אווירה שחוגגים יחד את הניסוי המוצלח".

אנדריי לנקוב, מנכ"ל קבוצת Korea Risk, התייחס לנושא גם הוא וטען שחשיפת הבת היא אחת הדרכים של קים ג'ונג-און להבדיל את עצמו מאביו וסבו. מצד שני, הוא העריך שזה יכול להיות גם ניסיון של המנהיג העליון לבסס את משפחתו כמעין "משפחת מלוכה" מקומית.

"להערכתי, זה כנראה ניסיון ליצור מעין כת סלבריטאית מלכותית", ציין לנקוב. "תפיסות העולם האלה לא זרות לקים ג'ונג-און שגדל והתחנך באירופה במאה ה-20, שם משפחות מלוכה הם ידוענים לכל דבר וזה טבעי לכולם. מצד שני, ברור שהוא שונה מהמנהיגים שקדמו לו. לדעתי, הוא מסוגל לקבל את הרעיון של נשים בתפקידי כוח".