כולם יודעים שבשביל אורח חיים בריא צריך לאכול בריא, אבל מה זה באמת אומר? אומרים לנו שסופר פודס כמו גוג'י ברי, אגוזי ברזיל וקייל יצילו אותנו ממחלות לעת זקנה, אבל אף אחד לא מסתכל על הפירות והירקות הרגילים שיש לנו בבית. הנה 5 מאכלים שישנו לכם את החיים, והם גם הכי יומיומיים שיש. כך תשמרו על אורח חיים בריא מבלי להוציא הון:


והנה כמה המלצות על שילוב נכון של המאכלים האלה בתפריט:

אגוזי מלך

אגוזי מלך הם מעולים כנשנוש יחד עם פירות בארוחות ביניים, עדיף לצרוך לא קלויים. "ניתן לשלב אותם בסלט ולהפוך כל סלט למרענן ומעניין", אומרת דינה לוי, דיאטנית מכבי שירותי בריאות. "בנוסף, הם נהדרים בשילוב באפיה ויכולים לשפר כל מאפה ולהפכו ליותר בריא".

עוד ב-mako בריאות:

>> זהירות מי פה: האם זה יכול להזיק לבריאות השיניים?
>> על הברזלים: גשר בשיניים לא מבטיח שהן ישארו ישרות לנצח
>> המרחק המנצח: מי יכולה להגיע לאורגזמה מחדירה?

סלרי

מלבד העובדה שהוא עשיר באנטיאוקסידנטים, הוא גם עשיר באשלגן וחומצה פולית. "בנוסף לכל אלה, הסלרי הוא בעל תכולה קלורית מאוד נמוכה, שזה יתרון", היא מוסיפה. "בעבר, סלרי שימש כתרופה טבעית להרבה מצבים דלקתיים ובמצבים של כאבים כרוניים. אופציה מצויינת לשימוש בסלרי היא להוסיף שורש סלרי למרק, או לאכול מקלות סלרי כנשנוש לארוחת ביניים".

עגבניות

עגבניות הן עשירות בליקופן - אחד האנטיאוקסידנטים החזקים ביותר ממשפחת הקרטנואידים. "הוא מעניק לעגבניה את צבעה האדום ומגן מפני הנזק החימצוני אשר נגרם לגופנו במהלך השנים ואף נמצא כגורם מגן מפני סוגי סרטן שונים", היא מוסיפה. "הליקופן הוא מצוין לבריאות הלב, ומגן עליכם מפני לחץ דם גבוה ומחלות לב אחרות. עגבניה ניתנת לשילוב ומעשירה כמעט כל מאכל. אחד המזונות הבריאים והטעימים הוא מרק עגבניות - טעים, משביע ודל קלוריות".

ג'ינג'ר

ג'ינג'ר הוא משמעותי בטיפול בבעיות עיכול ובבחילות. "ניתן לשתות תה עם חתיכות ג'ינג'ר להפחתת בחילות בהריון וגם לשלבו בבישול, טעמו חזק ויכול לשמש כתבלין טבעי", מוסיפה לוי.

ענבים

ענבים מכילים פרואנטוציאנידינים, נוגדי חמצון שעושים פלאים לכלי הדם והם גם עוזרים בהפחתת הכולסטרול בדם. "בנוסף, הם יכולים לשמש כארוחת ביניים בריאה ומצויינת גם למבוגרים וגם לילדים, אך חשוב לשים לב להגבלת הכמות משום שהם מכילים הרבה סוכר", אומרת לוי.

>> כל המצות האלה עושות לכם עצירות? כך תתמודדו