טונה הוא ככל הנראה הדג היחיד שנמצא אצלנו קבוע במזווה. לעתים אנו נוטים לשכוח שמדובר בכלל בדג, כי אם בעוד ממרח או סלט שניתן להגיש לארוחת ערב. יש כאלו שלא יכולים לשאת את ריחו ויש שלא יכולים להעביר ארוחה בלעדיו. לטובת שני הזנים של אנשים, הנה 9 דברים שלא בטח שידעתם על הדג בקופסה, וגם מחוצה לה.  

  1. יופי של מקור לחלבון

    הטונה מהווה מקור עשיר לחלבון. בהרבה מוצרי מזון  היום בשוק נוהגים להוסיף חלבון כדי להעשיר את המזון בחלבונים שחשיבותם התזונתית רבה. בטונה יש באופן טבעי כמות גדולה של חלבון: ב-100 גר' טונה יש כ-25 גרם חלבון. קופסת טונה אחת יכולה להגיע לעד 29 גרם חלבון שהיא הכמות המומלצת לצריכה בבת אחת של ספורטאים.
  2. מקור טוב ל-B12

    אנשים רבים שלא צורכים בשר -  דואגים שיחסר להם B12 בתפריט הידוע כמסייע לשיפור תהליכי חשיבה ותפקודים קוגנטיביים. לא כולם יודעים שיוכלו למצוא אותו במוצרי חלב ודגים. 100 גרם טונה למשל מכילים יותר מכל כמות הצריכה היומית (מעל גיל 4) המומלצת לוויטמין B-12.

  3. יש בו גם אבץ

    לא רק ויטמינים יש בטונה. היא מכילה גם מינרלים חשובים כגון אבץ.  100 גרם טונה מכילה כ- 10% מהצריכה היומית המומלצת של אבץ (מעל גיל 4), מינרל חשוב ומשמעותי לפעילות והתפתחות תקינה של מערכת החיסון וחסר בעיקר בילדים. 
  4. שימו לב לסלניום

    מינרל חשוב נוסף ופחות מוכר מהאבץ הוא הסלניום. טונה מכילה כמות משמעותית של סלניום שהוא מינרל נוגד חמצון שיש מחקרים שמראים שהוא יכול לנטרל את ההשפעה המזיקה של הכספית ובכך הופך את הדגים לבטוחים יותר לאכילה.         
  5. יש סוגים שונים של טונה וחשוב להבחין ביניהם ולעמוד על ההבדלים

    בישראל ובארצות הברית למשל נהוג לאכול זנים שונים של טונה. האמריקאים נוהגים לאכול טונה מסוג "אלבקור", זן ענק ועתיר בכספית. בארץ נהוג לאכול את סוג ה טונה סקיפג'אק (טונה בהירה) שתכולת הכספית בה מזערית. בשל תכולת כספית מזערית בטונה בקופסה שנמכרת בארץ משרד הבריאות ממליץ שלא להגביל צריכת דגים באופן כללי אלא להעשיר את התפריט בדגים במסגרת תפריט מאוזן ולהנות לאורך השבוע. כל עוד שומרים על איזון וגיוון.
  6. ללא חומרים משמרים

    אחת ההפתעות הגדולות לגבי הטונה בקופסה היא שבניגוד לשמה הנפוץ "קופסת שימורים" והרמז של השם על קיום חומרים משמרים בתוכה, טונה בקופסה אינה מכילה חומרים משמרים. לאחר סגירה הרמטית של הקופסאות הן מעוקרות על ידי חימום בטמפרטורה מעל  115 מעלות שגורמת להשמדת החיידקים ולשמירה סטרילית של המוצר לאורך מספר שנים.  

  7. טונה בקופסה שומר על הערכים התזונתיים

    בשל העובדה שהטונה בקופסה ועברה תהליך עיקור, רבים נוטים לשער שהיא איבדה מערכיה התזונתיים. אולם לפי טבלאות הרכב המזונות, ניתן לראות שבהשוואה לערכים התזונתיים הקיימים בדג הטרי, רוב הערכים התזונתיים נשמרים בטונה גם לאחר תהליך העיקור שהיא עוברת.
  8. אפשר לחמם את הטונה

    קופסת טונה היא תחליף נהדר קל ונח להכנה כתחליף למנת דג גם בארוחה החמה: פשוט פותחים, מוציאים מהקופסה ומחממים, מצרפים תוספת של פחמימה בריאה וירקות, ואוכלים. רק שימו לב: חובה להוציא מהקופסא, בשום פנים לא לחמם עם הקופסא יחד.
  9. טונה גם יכול להיות אחלה טוסט

    יש לא מעט מתכונים שמוציאים את הטונה מהקופסה, תרתי משמע. אם טרם טעמתם: נסו קציצות טונה או טוסט טונה ללא לחם.