למרות מה שרוב האנשים חושבים – קשקשת לרוב אינה נגרמת כתוצאה מיובש בעור. התופעה הנפוצה למעשה נגרמת במרבית הפעמים כתוצאה מפטרייה הנקראת מלסזיה, המתיישבת על עור הקרקפת.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

קשקשים נגרמים כתוצאה מחוסר איזון בעור הקרקפת. במצב רגיל, קיימת התחדשות תמידית של תאי עור בקרקפת. תאי עור מתים, נושרים מהקרקפת ותאי עור חדשים מתפתחים. במצב של קשקשת, נוצר חוסר איזון בין נשירת התאים לבניית התאים החדשים וכתוצאה מכך מצטברים תאי עור מתים בקרקפת, שהם למעשה הקשקשים הנראים לעין. אין הכרעה חד משמעית לגבי הגורם לקשקשים, אך נראה שקיים קשר בין פטרייה (המצויה בקרקפת של רבים הסובלים מקשקשים) לבין התופעה.

על פי ד"ר ג'ושוע זייכנר, לכולנו יש אותה, אבל רק חלקינו מגיבים לה. "סביבה שמנונית מעודדת התפתחות של פטריות שמרים", אמר ד"ר זייכנר למגזין Women’s Health. "פטריות מופיעות בייחוד כאשר רמות הלחות והטמפרטורה עולות או כאשר אנחנו מזיעים, למשל בזמן אימון גופני".

קשקשים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
החדשות הטובות: יש טיפול | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
עוד ב-mako בריאות
>> הורידה מרכיב אחד מהתפריט ונפטרה מהאקנה
>> מצאנו את התרגיל שהכי שורף קלוריות 
>> זו הסיבה העיקרית לריח רע מהפה

לכן, אם אתם סובלים מקשקשים, מומלץ להשתמש בשמפו אנטי-פטרייתי. כמו כן, חשוב לוודא שמברשת השיער שלכם נקייה, כדי למנוע מעבר של חיידקים ממנה אל הקרקפת. אם אתם עדיין מבחינים בקשקשים למרות שהשתמשתם בשמפו נגד פטריות, כדאי להיוועץ ברופא.

גם אם אינכם סובלים מקשקשת, חשוב לשמור על בריאות הקרקפת. צבעי שיער ומוצרים מסוימים עשויים לגרום לגירוי עור הקרקפת וכתוצאה מכך לקשקשים. אם אתם שמים לב שמשהו השתנה אחרי שהשתמשתם במוצר מסוים לשיער – הפסיקו את השימוש בו. אמנם אין תרופת פלא שתפסיק את הופעת הקשקשים, אך קיימים תכשירים רבים לטיפול בקשקשים ולהקלה על הופעתם. 

>> הורידה מרכיב אחד מהתפריט היומי ונפטרה מהאקנה