אם אתם אופים דג, קולים ירקות או עוטפים כריך חם – כדאי שתשבו לפני שאתם קוראים את זה. השימוש באלומיניום במטבח לא מוגבל רק לנייר כסף, אלא מופיע גם בציפוי של סירים ומחבתות למיניהן. בישול בכלים כאלה הוא לאו דווקא דבר רע, אבל דווקא האפייה בנייר כסף או תבניות אלומיניום יכולה להיות יותר בעייתית.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

באופן כללי, הגוף האנושי מצליח להפריש עודפי אלומיניום בצורה יעילה למדי, כלומר שחשיפה מינימלית לאלומיניום (בערך 40 מ"ג לקילו ממשקל הגוף) אינה מסוכנת. הבעיה מתחילה כאשר חודר יותר מדי מהחומר לאוכל שאנחנו אוכלים. במחקר שנעשה באוניברסיטה במצרים נמצא כי חדירה של אלומיניום לאוכל מתרחשת יותר כשמדובר באפייה של אוכל העטוף בנייר כסף. במקרים כאלה, רמות האלומיניום באוכל עולות מעל הכמות המותרת שנקבעה על ידי ארגון הבריאות העולמי.

_OBJ

 עוד ב-mako בריאות:
>> מקרה או גנטיקה: מה הסיכוי שיצאו לכם תאומים?
>> אתם בלחץ? הדבר שלא חשבתם שירגיע אתכם

>> אימון חובה בכל בית: 6 תרגילים פשוטים שאפשר לעשות בבית

גורמים נוספים שיכולים להאיץ את החדירה של אלומיניום לאוכל קשורים לחומציות האוכל (כמו במקרה של עגבניה או לימון), תבלינים ואלכוהול. במקרה של כלים המצופים באלומיניום, יש להקפיד שלא לקרצף אותם יתר על המידה, משום שגם זה יכול לגרום לשחרור של יותר אלומיניום בבישול הבא. הסכנות הבריאותיות בחשיפה ליותר מדי אלומיניום קשורות לפגיעה מוחית, אלצהיימר ופגיעה בצפיפות העצם.

המחקר מציע להפחית את השימוש בנייר כסף ובתבניות חד פעמיות מאלומיניום ולעבור לאפייה בכלי זכוכית או פורצלן. לעומת זאת, עטיפת מזון קר בנייר אלומיניום לא הוכחה כמסוכנת, אך גם במקרה הזה, החוקרים מציעים לצמצם את השימוש בו.  

(מקור)