מאכלי חג עמוסים בסמלים קולינריים וראש השנה במיוחד עמוס בשלל סמלים קולינריים כך שיוצא שאנחנו אוכלים מאכלי חג מסויימים לא רק מטעמים של קולינריה אלא גם מהטעם הסמלי של המאכל: אנחנו אוכלים רימונים כדי ש"נהיה מלאים מצוות כרימון", אנחנו אוכלים תפוח בדבש כסימון להתחדשות בברכת "שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה", התאנה והגפן כסימן לשלום ב"וישבו איש תחת גפנו ותאנתו" ועוד כהנה וכהנה מאכלים סמליים בעלי משמעות היסטורית עבורנו.

חוץ מהסמליות שבדבר, אני פשוט מת על רימונים בכל מצב, ובעיקר אני אוהב לבשל איתם.

המנה הזו היא הכי ראש השנה מבחינתי, מנה מלאה טעמים כרימון.

  • 4 כרעיים של עוף חצויות ללא אנטיביוטיקה

  • מלח

  • פלפל גרוס

  • 6 גזרים קלופים

  • 5 סלקים קטנים קלופים

  • 8 בצלי שאלוט קלופים, שלמים

  • 2 כפות עלי תימין

  • כף ג'ינג'ר קצוץ דק

  • כף גרגירי כמון שלמים

לרוטב:

  • שליש כוס רכז רימונים

  • שליש כוס שמן זית אורגני green

  • 3 כפות דבש אורגני green

  • רבע כוס חומץ בלסמי

  • חצי כוס מים

להגשה:

  • גרגירי רימון

  • עירית קצוצה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה
  2. חותכים את הסלקים לאורכם לשישה פלחים (8 פלחים אם הסלקים גדולים)
  3. חותכים את הגזרים לשניים או שלושה חלקים. את החלקים העבים חוצים לשניים לאורך
  4. שמים בתבנית התנור את כל המרכיבים ללא העוף. מוסיפים כמחצית מהרוטב, ומערבבים יפה בידיים (שימו כפפות) שכל המצרכים יהיו מצופים יפה בתערובת
  5. מוסיפים את העוף לתבנית, יוצקים עליו את שאר הרוטב, ומערבבים יחד הכל היטב. מניחים את חלקי העוף עם צד העור כלפי מטה
  6. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לכחצי שעה
  7. מוצאים מהתנור. עם מלקחיים הופכים את העוף עם צד העור כלפי מעלה ומערבבים בעדינות את הירקות שמסביב, שיקבלו את הזיגוג מכל הצדדים
  8. ממשיכים לצלות, בלי נייר הכסף, עוד כ-20-30 דקות עד שהכל מזוגג ומבריק יפה
  9. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גרגירי רימון ומעט עירית קצוצה

עוד מנות עיקריות לראש השנה מחכות לכם כאן>