גרסה פרטית לקינוח האוסטרו-הונגרי הנפלא של כופתאות תפוחי אדמה ממולאות או בשמן הרשמי "גומבוץ", כופתאות שבדרך כלל ממולאות בשזיפים, אפרסקים, פירות יבשים שונים או ריבת דובדבנים.

מעדן מיוחד שמתכתב עם הטיגונים המסורתיים של חנוכה.

  • קילו תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים

  • 2 כוסות קמח 

  • חלמון ביצה

  • ביצה אורגנית green

  • כפית מלח 

  • 16 משמשים יבשים

  • 16 קוביות סוכר קטנות 

  • לימון שלם 

  • 80 גרם חמאה

  • שליש כוס מייפל אורגני green

  • חצי כוס פירורי לחם

>> מתכונים לחנוכה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים דיים ומסננים היטב
  2. מועכים אותם לפירה חלק בממעך ידני. מקררים מעט ומערבבים עם מלח, קמח, ביצה וחלמון לבצק
  3. משפשפים את קוביות הסוכר בלימון. מכניסים לכל משמש קוביית סוכר
  4. צובטים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג. עושים בהם גומה ומכניסים פנימה את המשמש הממולא סוכר וסוגרים לכדור קטן
  5. מבשלים את הכדורים במים רותחים כחמש עד שש דקות ומסננים
  6. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכשהיא מבעבעת מטגנים מעט את הכדורים
  7. מוסיפים את המייפל ומערבבים דקה. מפזרים סביב את פירורי הלחם, מערבבים עוד דקה, מעבירים לצלחת ומגישים חם

גומבוץ של אהרוני (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני