אני מת על עוף צלוי. הרכות והעסיסיות עושים לי את זה יותר מחזה עוף אפוי או מטוגן. הגרסה הנוכחית היא בהשראת פסטרמת עוף בדבש הנהדרת והפעם שילבתי במקום אבקת כורכום שורש כורכום טרי שלגמרי נתן ארומות וטעמים נפלאים למנה.
הקפידו על שלבי ההכנה וודאו שמתם מספיק מלח בתיבול ותתכוננו ליהנות ממנת עוף נהדרת ומשביעה.
-
6 יחידות כרעיים – עוף ללא אנטיביוטיקה של שופרסל
-
כף שטוחה של שורש כורכום אורגני מגורר green
-
כף אבקת פפריקה מתוקה
-
רבע כוס שמן זית אורגני green
-
כפית גדושה של מלח
-
פלפל שחור לפי הטעם
-
2 פלפלי צ'ילי שלמים
-
3-4 שיני שום מגוררים
-
3 כפות גדושות דבש אורגני green
-
דלעת חתוכה לקוביות (כ700 גרם)
-
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
-
מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו
-
שוטפים את העוף היטב ומוודאים שהוא לא רטוב מדי (ניתן אפילו לייבש בנייר סופג)
-
פורסים את הבצלים והדלעת ומניחים בצד
-
בקערה מערבבים: שמן זית, דבש, שורש כורכום טרי, פפריקה, מלח, פלפל ושום עד לאיחוד
-
מורחים את העופות במרינדה.מניחים את העופות יחד עם כלל הירקות והצ'ילי בתבנית רחבה ונניח להם לעמוד יחד כחצי שעה
-
מניחים את התבנית לאפייה של שעה, לאחר שעה בזהירות רבה שופכים את הנוזלים שניגרו מהעוף לכיור וממשיכים לצלות את העופות כרבע שעה נוספת
-
מומלץ להגיש את העופות לצד סלט עלים רענן, תפוחי אדמה צלויים ומשקה שווה צונן
עוד מנות עיקריות לראש השנה מחכות לכם כאן>