טירמיסו עקיצת הדבורה לראש השנהאוהבים טירמיסו, אבל חוששים מהביצים החיות? אוהבים עוגת עקיצת הדבורה, אבל מרגישים שגדול עליכם להכין אותה? המתכון הזה של ברקו מייד משלב בין שני הקינוחים האהובים האלה, ומדלג מעל כל המכשולים. תראו
שרון ברקוביץ
| ברקו מייד
| פורסם 30/08/23 11:13
|
המצרכים :לתערובת שקדים ודבש:
לתערובת המסקרפונה:
לשכבות הבישקוטים:
לפיזור:
אופן ההכנה:1 מכינים תערובת שקדים ודבש: מחממים בסיר קטן על אש בינונית את החמאה, הדבש, הסוכר ו-25 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים מדי פעם. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות, עד שהתערובת מזהיבה מעט. מוסיפים את השקדים ומערבבים. מורידים מהאש ומניחים לצינון. 2 תערובת המסקרפונה: מקציפים בקערה גדולה את המסקרפונה עם השמנת המתוקה והסוכר 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה. 3 מרכיבים את הטירמיסו: מערבבים בקערה קטנה כוס מים חמימים עם כפית דבש עד שהדבש נעלם לגמרי. 4 טובלים עוגיית בישקוטי במי הדבש, מנערים מעודפים ומניחים בתחתית של תבנית מלבנית בגודל 20*14 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבישקוטים ומסדרים אותם בשכבה צפופה ואחידה. שלב 1 | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד5 יוצקים חצי מתערובת השקדים והדבש על הבישקוטים ומפזרים בצורת אחידה. שימו לב, אם התערובת התקררה מאוד והתקשתה - מוסיפים לה עוד 2-3 כפות שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם נוח לעבודה. יוצקים חצי מתערובת המסקרפונה ומשטחים. שלב 2 | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד שלב 3, וחוזר חלילה | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד6 חוזרים על הפעולות עם שאר הבישקוטים, שאר תערובת השקדים ושאר תערובת המסקרפונה. 7 מפזרים בעדינות קינמון וקקאו בעזרת מסננת קטנה. מקררים 3 שעות לפחות לפני ההגשה (ואפשר לילה). טירמיסו עקיצת הדבורה | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מיידלעוד מתכונים עקבו אחרי שרון ברקוביץ בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר. ** אפשר להכין יום-יומיים מראש. |