בכל עיר בישראל יש לפחות מסעדה איטלקית אחת, ואלו שנפתחו כאן בשנים אחרונות כבר מציעות הרבה מעבר לפסטה ופיצה - הן בדרך כלל מגיעות עם עיצוב מושקע, אווירה ותפריטי קוקטיילים שלא היו מביישים גסטרו בר. כזו היא קפה נאפו החדשה של קבוצת פומו, שעליה סיפרנו לכם לאחרונה, שנפתחה בשכונת מגורים בקריית אונו, והפעם אנחנו עם חדשות מבירת הנגב, שם הנציגות האיטלקית לא הייתה מסעירה במיוחד עד היום.

קולורטו. אוכל שמח (צילום: מרי מזוז, יחסי ציבור)
קולורטו. אוכל שמח | צילום: מרי מזוז, יחסי ציבור

קולורטו החדשה של קבוצת או לה לה היא לא סתם מסעדה איטלקית. לדברי חברי הקבוצה, היא נפתחה כדי לשמש פלטפורמה ליצירת שינוי קולינרי ותרבותי באזור הדרום, ואנחנו נוטים להאמין להם כי הקבוצה כבר הספיקה לרשום כמה הצלחות בעיר, עם בר היין והמעדנייה או לה לה שהביא את בשורת ברי היין לבאר שבע ועם הפטיסיירי טרה ז'ולי המוצלח שזכה לשבחים רבים.

עכשיו החליטו דביר אייזן, נוי ברבי ואיתמר חלק לצרף לנבחרת את השף רוני וייס ולהביא לבירת הנגב את טרנד המסעדות האיטלקיות השמחות – אלה שהן ההפך מהקלאסיקה האיטלקית, יותר שמחות, יותר רועשות, עם תפריט שמשלב גם את איטליה וגם את העונתיות של המזרח התיכון ובעיקר אווירה צעירה ומשוחררת.

כזו היא בדיוק מסעדת קולורטו (צבעוני באיטלקית), שהתמקמה באזור האוניברסיטה, לא רחוק ממרכז ההייטק של העיר והרחק מאזור העיר העתיקה השופע מסעדות. יש בקולורטו כ-100 מקומות ישיבה, בר, טאבון, חצר עם צמחי תבלין ועצי פרי ושירים של פרנק סינטרה ברקע. זה המקום לבוא אליו לנשנש ארנצ'יני ריקוטה (42 שקלים) לצד כוס אפרול שפריץ אם מתחשק לכם בילוי קליל, ואם תחפשו ארוחה יותר רצינית השף וייס, יוצא מסה וטורקיז, שהספיק גם לעבוד במסעדת מישלן בטוסקנה, יגיש לכם ניוקי עננים שעשוי מתפוח אדמה מזן באטר המוגשים עם חמאה, כמהין, שמפיניון, פורטובלו ומנצ'גו (72 שקלים), ריזוטו ארמוריו עם אספרגוס ופרמזן (69 שקלים), פסטה אלי אוליו עם אספרגוס ושקדים (72 שקלים) או טורטליני טום בחמאת מרווה ועגבניות אפויות (72 שקלים).

קולורטו. "שם דגש על עבודה עם המגדלים של עוטף עזה" (צילום: מרי מזוז, יחסי ציבור)
"שם דגש על עבודה עם המגדלים של עוטף עזה" | צילום: מרי מזוז, יחסי ציבור

"חשוב לי להביא את התוצרת החקלאית הכי טובה למסעדה" אומר וייס, "ואני עובד עם החקלאים ומקבל מדי בוקר עדכונים לגבי מה נקטף באותו הבוקר. האספרגוס שאנחנו עובדים איתו מקומי וגם שאר הירקות, ואני שם דגש על עבודה עם המגדלים של עוטף עזה".

מהטאבון של המסעדה יוצאות פיצות ופוקצ'ות, ובגזרת המנות הראשונות מציעים כאן קרפצ'ו זוקיני עם ריקוטה (42 שקלים) וקרודו דג עם סחוג בזיליקום, שמנת חמוצה וצלפים (48 שקלים). יש גם מנות בשריות מעניינות כמו טלה עם ריזוטו ירוק (144 שקלים) וכמובן גם פיצות (56-72 שקלים), בינהן פיצה עם גורגונזולה ואספרגוס, פיצה בצלים ופיצה אנשובי וזיתים חריפים. בשעות 12:00-17:00 תוכלו להזמין במקום ארוחה עסקית – לא עניין שגור בבאר שבע.

קולורטו. חלקיקי האור 16 גב ים נגב 2, באר שבע