אשדוד היא עיר של ניגודים - יש בה שכונות עתיקות עם מרכזים מסחריים כמו פעם, אזורי מגורים חדשים עם מגדלי מגורים ויש בה ים ומסעדות מעולות ששמות דגה בקדמת הבמה. התמהיל העדתי המגוון של העיר משתקף גם באוכל, ואשדוד מלאה במוסדות אייקוניים של אוכל בוכרי, קווקזי, מרוקאי, תאי, הודי וטוניסאי. 

הדבר הכי מרתק באשדוד הוא קצב ההתחדשות של המסעדות; על פניו העיר רחוקה מספיק מהמרכז בשביל שקצב פתיחת המסעדות החדשות יהיה בה איטי יותר מאשר בתל אביב. ולמרות זאת, אשדוד לא עוצרת  וכל הזמן ממשיכה להפתיע.

בחודשים האחרונים סיפרנו לכם כאן על הפיצרייה החדשה זאת שנפתחה צמוד להמבורגריית "זה" בחוף הקשתות, בה מגישים פיצות ניו יורקיות שמבוססות על מתכון הבצק של הפיציולו רענן נוסל, על מסעדת AV ROOM, רופטופ בר עם תפריט של השף חיים קדוש יוצא מסעדת "פסקדו" שעושה קסמים מדגים נאים; וכעת אנחנו כאן כדי לספר על 4 מקומות חדשים נוספים שנפתחו בעיר, רחוק מאזורי הבילוי השגרתיים והמוכרים.

מזללת Fat Guy אשדוד (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
מזללת Fat Guy אשדוד | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

Fat guy burger

במתחם מסחרי קטן בלב רובע י"א נפתחה מזללת המבורגרים הראשונה באשדוד שמגישה את הסמאשבורגר, הקציצה האופנתית שמשתלטת על כל פינה בארץ ואת הקריספי צ'יקן שצובר פופולריות בישראל. שתי המנות מעולות כאן. בגזרת הבורגרים מוצעים סמאש בורגר קלאסי (43 שקלים) ודאבל סמאש (55 שקלים). הסמאש עסיסי, מלא טעם ומוגש בלחמניית ענן מדהימה. בתפריט גם כנפיים בציפוי קריספי (19-37 שקלים למנה) והקריספי צ'יקן כאן הוא ככל הנראה הכי זול בארץ: 37 שקלים. המלצה שלנו: לכו על "המנה של השמן" - דאבל סמאש חריף בתוספת סלט ביצים ובצל מטוגן (60 שקלים). 

את המקום הזה פתח בני חממי שהתחנך ב-R2M, שהחליט להביא לאשדודים את הקונספט הפשוט והטוב של המבורגרים לא גדולים, כאלה שאפשר לאכול על הדרך ותוך כדי תנועה. השוס כאן הוא האיולי פאט גאי מחלמונים טריים שמשדרג כל מנה והסוד של הפרייד צ'יקן טמון במרינדה סודית. בגזרת הרטבים יש רוטב צ'דר טבעוני, מיונז קונפי שום וצ'אטני מנגו מותסס שמחליף את הרוטב צ'ילי מתוק הבנאלי.

כנרת 51, אשדוד. טלפון: 08-6744316. כשר

מסעדת טורו אשדוד (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
מסעדת טורו אשדוד | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

טורו

המסעדה האסייתית המדוברת של אשדוד ממוקמת גם היא במרכז מסחרי, אבל באזור הסיטי. היא מעוצבת עם שילובים של דקורציות יפניות, סכו"ם זהב ובר גדול עם תאורה מרשימה. את המקום פתח ירון בן חמו, שבנה לעצמו מוניטין לא מבוטל בכל מה שקשור לסושי במהלך הקורונה, כשעשה משלוחים של סושי מעולה בעיר.

טורו היא למעשה הגלגול החדש של שירות המשלוחים והגשמת חלומו של בן חמו. התפריט הכשר מציע מנות אופנתיות עם דגים נאים דוגמת טרטר ילוטייל על אורז קריספי (42 שקלים), סלמון נא ברוטב פונזו עם איולי יוזו (67 שקלים), סביצ'ה אוצוקורי על הסכין (65 שקלים) ופיצה מעניינת עם סלמון וטונה נאים מעל בצק טמפורה (52 שקלים). יש גם מבחר רולים של סושי (38-59 שקלים), טאטאקי טונה בצריבה עדינה עם קרם חרדל (69 שקלים) ומנות בקר כמו סטייק וואגיו (52 שקלים ל-100 גרם) ויקיטורי טלה. אל תוותרו כאן על מנה ראשונה של חלפיניו בטמפורה ממולא בספייסי טונה (18 שקלים ליחידה).

צה"ל 5, אשדוד. טלפון: 08-6405555. כשר

סושי טורו אשדוד (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
סושי טורו אשדוד | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

סבתא

נדמה שיש באשדוד הכל, אבל מה שלא היה בעיר עד כה הוא בר קוקטיילים אמיתי ושיקי עם עיצוב מושקע ותפריט שיסגור לכם פינה לארוחת ערב. סבתא, שממוקם ברובע ד', הוא בר אינטימי ולא גדול, במרכזו יש בר ענק, מסביבו פינות ישיבה ואווירת בילוי תל אביבית, רק במרכז שכונת מגורים אשדודית טיפוסית.

השף הצעיר ישראל זעפרני מגיש כאן את כל מה שכל כך טוב באשדוד, רק בגרסה צעירה יותר. בשישי בצהריים הוא מכין דגים שכבר הספיקו לצבור קהל מעריצים ובערבי אמצע השבוע הוא מפתיע עם סיגר בשר ראש (57 שקלים), יקיטורי נתח קצבים (66 שקלים), ברוסקטת דייגים עם דג בכבישה מהירה ומנות מאסט כמו סביצ'ה וקרפצ'יו דג ואיקרה מעולה (28 שקלים בתוספת לחם). 

רוגוזין 70, אשדוד. טלפון: 054-7170040. כשר ללא השגחה

מסעדת סבתא אשדוד (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
מסעדת סבתא אשדוד | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

רוטשילד 30

בלב רובע ט"ו, בערך המקום האחרון שבו מצפים למצוא פנינת בילוי צעירה ומגניבה, נפתח בית קפה שכונתי צעיר ומגניב, לא עניין שגרתי באשדוד. המקום די פשוט, אבל יש בו אווירה כיפית ותפריט קליל עם אוכל מעולה. את המקום פתחו דור אלדר וירין עמוס, שמסתובבים בין השולחנות ומגישים בעצמם את האוכל. 

אוכלים כאן פרוסות חלומי עם דבש ותימין (45 שקלים), ריזוטו בצלים ותירס עם צ'ילי גרוס ופרמזן (48 שקלים), ארוחות בוקר קלאסיות, טורטליני ענקיים מבצק מעולה ממולאים בגבינה ותרד שמוגש עם יוגורט, פיסטוקים ועגבנייה סחוטה (68 שקלים) וטוסטים כמו "גרלידקרוק" - טוסט מלחם כוסמין עם תערובת גבינות שמוגש עם גבינה צהובה וביצת עין מלמעלה (62 שקלים).

שדרות רוטשילד 30, אשדוד. טלפון: 08-8670544. לא כשר

מסעדת רוטשילד 30 אשדוד (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
מסעדת רוטשילד 30 אשדוד | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור
מסעדת רוטשילד 30 באשדוד (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
מסעדת רוטשילד 30 באשדוד | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור