המזווה של ג'ייקוב, פטה כבד (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
פטה כבד של המזווה של ג'ייקוב. ניסינו, היה טעים | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

החגים הם סיר לחץ משפחתי, ולא משנה כמה שפויה המשפחה שלכם בימים כתיקונם (ובינינו, כמה שפויה משפחה כבר יכולה להיות). הוסיפו ללחץ הזה את עול הבישולים הלא נגמרים, וקיבלתם מתכון בטוח לירידה מוחלטת מהפסים. מישהו הרי צריך להכין את הגפילטע פיש, ואוי ואבוי אם זה ייצא פחות טוב משל סבתא, שלא לדבר על שלל המנות שבאות אחריו ומצריכות, במקרה הטוב, יומיים של עבודה מאומצת. למזלנו, יש מקומות שעובדים בלחסוך לנו את עול הבישולים הזה, ולהציע מגוון מנות לארוחת ראש השנה ככה, מן המוכן. אז גם אם אתם בעניין של לקנות רק מנות יהודיות מסורתיות וגם אם אתם חושבים ללכת על ארוחה שלמה – הנה ההמלצות שלנו למקומות שאפשר לקנות בהם אוכל טוב לחג (יש עוד מקומות מוצלחים, אנחנו בטוחים, עם אלה פשוט יש לנו ניסיון).

>> לבשלנים החרוצים: כל המתכונים לראש השנה

המזווה של ג'ייקוב, פאי רועים (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
פאי הרועים של ג'ייקוב. 110 שקל לקילו | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

המזווה של ג'ייקוב, מושב אביאל

המעדנייה הקסומה של ג'ייקוב שגיב, שהיא גם בית קפה, נמצאת במושב אביאל, מזרחית לבנימינה. המטבח הוא על טהרת האוכל האורגני והטבעי ואפשר למצוא בו מנות בריאות עם אלטרנטיבות לרגישים לגלוטן ולצמחונים. בית הקפה פתוח בשישי-שבת, ובמהלך השבוע רק בתיאום מראש. בנוסף למנות המוגשות אפשר לרכוש במקום מגוון מוצרי מזווה מעשה ידי ג'ייקוב, כמו ריבות, ממרחים מלוחים, מעדנים על בסיס דבש, ליקרים ועוד.

מחירים (כל המחירים בק"ג, אלא אם כן צוין אחרת): שני סוגי פטה כבד ב-100 שקלים, 2 ליטר מרק אפונה ב-70 שקלים, 2 ליטר מרק עוף צח ב-65 שקלים, מרק קרעפלך בשר ותפוחי אדמה ב-95 שקלים, סלט כרוב ואפונה עם צנובר ואגוזי מלך – 65 שקלים, סלט תפוחי אדמה – 50 שקלים. עיקריות: פרגיות ברוטב סילאן וג'ינג'ר – 120 שקלים, פאי רועים ב-110 שקלים, ביף וולינגטון – 155 שקלים, רוסטביף – 160 שקלים לק"ג, מג'דרה – 48 שקלים, כוסמת – 38 שקלים ורטטוי ב-75 שקלים.

דד ליין להזמנות: יום שלישי 11.9

המזווה של ג'ייקוב, מושב אביאל, 04-6181839

מעדניית גולדשטיין (צילום: שירה רז,  יחסי ציבור )
שאני אגלגל? מה פתאום! רולדת כתף של המעדנייה של גולדשטיין | צילום: שירה רז, יחסי ציבור

המעדנייה של גולדשטיין, קריית אונו

המעדנייה של אזור קריית אונו וסביון מתמחה באוכל ביתי (עם זיקה רומנית), וניתן למצוא בה מוצרי מזווה איכותיים כמו שמני זית, גבינות, נקניקים ועוד. לקראת ראש השנה יצא השף, אלרן גולדשטיין, עם תפריט גדול של גורמה מסורתי הכולל ראשונות, מרקים, סלטים, עיקריות, תוספות, קינוחים ואף מנות להרמת הכוסית שלפני האוכל. את ההזמנות אפשר לבצע דרך האתר או בטלפון.

מחירים: גפילטע פיש – 65 שקלים ל-5 יחידות, קרפיון שלם ממולא – 280 שקלים ל-7-8 מנות, רגל קרושה - 100 שקלים ל-4 מנות, קניידלך – 35 שקלים ל-12 יחידות, כבד קצוץ – 60 שקלים לכחצי קילו, צימעס – 50 שקלים ל-5 מנות, אורז עם גזר, צימוקים ושקדים – 48 שקלים ל-5 מנות. עיקריות: רבעי עוף בגריל או בדבש – 110 שקלים ל-5 מנות, שוק אווז חגיגי – 220 שקלים ל-5 מנות, קציצות עגל - 65 שקלים ל-12 מנות.

דד ליין להזמנות: יום חמישי 13.9

המעדנייה של גולדשטיין, דרך חטיבת אלכסנדרוני 201 קריית אונו / צומת סביון, 03-5330304 

מעדניית גולדשטיין (צילום: שירה רז,  יחסי ציבור )
הגפילטע של מעדניית גולדשטיין. למה אתה מסתכל עליי ככה? | צילום: שירה רז, יחסי ציבור

דלי מעדנייה, פתח תקווה

המעדנייה הפתח תקוואית מתמחה באוכל יהודי בטעם של בית, מבלי ללכלך את הבית ובמחירים שווים לכל כיס. המעדנייה משתמשת בחומרי הגלם הכי טובים שיש ועם המון אהבה ותשומת לב לפרטים הקטנים. בערבי חג ושבת, אגב, אפשר למצוא במקום שוק של אוכל מוכן לקחת הביתה.

מחירים: גפילטע פיש – 15 שקלים לקציצה, ראש של דג ממולא – 22 שקלים ליחידה, מרק עוף – 2 ליטר ב-48 שקלים, חזרת ביתית בטעם עולמי, קופסה של 250 גרם – 15 שקלים, כבד קצוץ – חצי קילו ב-44 שקלים, קניידלך – 12 יחידות ב-24 שקלים, רגל קרושה בקר – 25 שקלים ל-250 גרם. קרפלך תפו"א-בצל עבודת יד – 20 יחידות ב-44 שקלים. עיקריות: צלי כתף ברוטב יין – 120 שקלים לקילו, סטייק פרגית בדבש וסויה – 90 שקלים לקילו, כרוב ממולא בבשר ואורז חגיגי – קילו ב-75 שקלים. תוספות: צימעס – 60 שקלים לקילו, אורז חגיגי עם צימוקים ושקדים – 40 שקלים לקילו, ברוקולי וכרובית מוקפצת – 28 שקלים לקילו.

דד ליין להזמנות: יום רביעי 12.9

דלי מעדנייה, קניון גנים, עצמאות 65 פתח תקווה, 03-9193693

מסעדת קיטון, תל אביב

מאז 1945, השנה שבה התחילה המסעדה כגלגול של דוכן אבטיחים בתל אביב הקטנה, התבשילים היהודיים של קיטון מחממים את לבבותיהם ובטניהם של יהודים טובים חובבי צימעס וקרפלך. כמדי שנה, גם השנה מוצעים בה מבחר תבשילי חג לארוחת ערב ראש השנה.

מחירים: גפילטע פיש – 22 שקלים ליחידה, מנה של 120 גרם כבד קצוץ (ובצל מטוגן) תעלה 24 שקלים וקרפלעך – 5 שקלים ליחידה. אפשר להזמין גם ארוחות שלמות לחמישה, עשרה ועשרים סועדים – בהן כל סועד יקבל את הנ"ל, מנה בשרית לבחירה כמו גולאש, צלי בקר ועוד, שתי תוספות לבחירה ולפתן פירות חגיגי לקינוח. המחירים: מ-750 שקלים.

דד ליין להזמנות: אפשר להזמין אפילו בערב החג, אך ככל שהמועד יתקרב לא בטוח שיישאר אוכל. השנה גם צופים עומס בהזמנות, אז כדאי להקדים.

מסעדת קיטון, דיזנגוף 145 תל אביב, 03-5233679 

דליקטסן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
דליקטסן. עוד לא קיימת שנה וכבר זכתה למעמד של מוסד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

דליקטסן, תל אביב

המעדנייה החדשה מבית מתי ורותי ברודו (בראסרי, קופי בר ועוד) עוד לא פתוחה שנה, אבל כבר ביססה את עצמה כאחד המקומות היותר איכותיים לאכול בהם, או לקנות בהם מאפים ומוצרי מעדנייה הביתה. לקראת ראש השנה הכינו במקום תפריט מגוון של אוכל ביתי המתכתב עם מיני עדות. את המנות אפשר להזמין דרך האינטרנט או הטלפון, ומהשבוע אפשר גם לקבל ייעוץ טלפוני על התפריט מנציג של המסעדה.

בתפריט: מטעמים יהודיים מסורתיים יותר כמו גפילטע פיש, כבד קצוץ, מרק עוף וקרפלך בשר, ומסורתיים פחות כמו קרפלך דלעת, תפוחי עץ אפויים מלאים בעגל, צנוברים וכרישה וגרטן תפוחי אדמה.

מחירים: קציצות גפילטע פיש – 17 שקלים ליחידה, גפילטע פיש קלאסי של קרפיון ממולא – 280 שקל ל-10 יחידות, כבד קצוץ החל מ-16 שקלים, קציצות פרסה – 5 שקלים ליחידה. בגזרת המנות העיקריות: צלי בקר – 35 שקלים למנה, רוסטביף סינטה מיושנת על העצם 28 יום – 360 שקלים לקילו, אווז בתנור – 59 שקלים ליחידה. תוספות כמו תפוחי אדמה, סוגי אורז ועוד מתחילות ב-10 שקלים למנה. כמו כן אפשר למצוא שם קינוחים של הבייקרי, כלים לחג, פרחים ועוד.

דד ליין להזמנות: יום חמישי 13.9

דליקטסן, יהודה הלוי 81 תל אביב, 03-9681010

מסעדת שמוליק כהן, דג מלוח (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
דג מלוח של שמוליק כהן. כל החשודים המיידיים של ארוחת החג היהודית | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

מסעדת שמוליק כהן, תל אביב

כבר מעל 75 שנים משפחת כהן מפעילה את המסעדה ברחוב הרצל בתל אביב, מה שהופך אותה לאחת המסעדות הוותיקות בארץ. כיום היא מנוהלת על ידי בני הדור השלישי של המשפחה, שמבשלים יום יום אוכל ביתי וטרי. במסעדה מגישים את כל החשודים המיידיים של האוכל היהודי המזרח אירופי – מגריבלך (שומן), דרך כבד קצוץ וקרפלך ועד רגל קרושה.

מחירים: סלט דג מלוח – 23 שקלים, כבד קצוץ (100 גרם) 21 שקלים, גריבלעך – 31 שקלים, גפילטע – 21 שקלים ליחידה. בעיקריות אפשר למצוא קציצות עוף ברוטב עגבניות ב-69 שקלים, גולאש ב-78 שקלים ותוספות כמו פירה, צימעס, אורז, אפונה וכוסמת ב-9 שקלים. נסו גם את הוודקה לימון הביתית של המקום (סוג של לימונצ'לו) ב-96 שקלים לבקבוק.

דד ליין להזמנות: קבלת הזמנות עד 10.9, חלוקה ב-16.9 עד 15:00

מסעדת שמוליק כהן, הרצל 146 תל אביב, 03-6810222

מסעדת שמוליק כהן, בקר (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
צלי של שמוליק כהן. הכי של בית | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

המטבחון, תל אביב

המסעדה ששוכנת בפאתי שוק הכרמל ומציעה בכל יום אוכל טרי וביתי שעשוי מחומרי גלם איכותיים מהשוק. את המאכלים מבית אמא מכינים שם על בסיס קבוע, במנות גדולות ומשביעות (ויש גם לצמחונים). למרות שהמנות בתפריט לא מותאמות לראש השנה, בכל שנה יש ביקוש גדול למנות מהמסעדה לארוחת החג.

מחירים: כבד קצוץ – 28 שקלים ל-250 גרם, קציצות עם אורז – 42 שקלים למנה, שוקי עוף ובצל – 44 למנה, ממולאים – 20 שקלים ליחידה. מרק ירקות עם קוסקוס – 38 שקלים למנה. חצילים בטחינה – 23 שקלים ל-250 מ"ל, עלי גפן ממולאים – 4 שקלים ליחידה.

דד ליין להזמנות: עד בוקר החג.

המטבחון, רבי עקיבא 18 פינת גדרה תל אביב, 03-5163689\

המטבחון, פלפלים ממולאים (צילום: אייל קרן,  יחסי ציבור )
פלפלים ממולאים של המטבחון. לא ייעודי לראש השנה | צילום: אייל קרן, יחסי ציבור

הום מייד, תל אביב

עם האוכל המזין והמהיר של ג'יימי אוליבר והתבשילים המשתנים והביתיים של מעדניית אוטולנגי הלונדונית בראשם כהשראה, פתחו השפים עפרה לוי ורועי טל את מסעדת הום מייד בשכונת מונטיפיורי התל אביבית. המסעדה הקטנה מגישה אוכל נטול טיגונים ונטול שמן כמעט, עם דגש על חומרי גלם טובים הכוללים בשר, ירקות, קטניות, סלטים, מרקים וקינוחים. המנות אינן מכילות חומרים משמרים ועמידות לשמירה במקרר לכמה ימים.

מחירים: כבד קצוץ – 25 שקלים ל-250 גרם, עלי גפן ממולאים – 24 שקלים ל-6 יחידות, שוקי עוף בשזיפים – 26 שקלים לשתי יחידות, חזה עוף ממולא בתרד ופטריות – 34 שקלים, קדירת בקר בולגרית – 38 שקלים, פרגית ברוטב בצל וסומאק – 42 שקלים, פחזניות פירה אפויות – 6 שקלים ליחידה, אורז עם סומאק – 12 שקלים, כרוב אדום מבושל או בורגול עם לימון כבוש ותבשיל פלפלים – 16 שקלים.

דד ליין להזמנות: יום רביעי 12.9

הום מייד, הנציב 18 שכונת מונטיפיורי תל אביב, 03-6248111

פחזניות פירה של הום מייד (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
פחזניות פירה אפויות. 6 שקלים האחת | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המסעדה היהודית, בני ברק

המסעדה היהודית היא אחד מהמוסדות הידועים ביותר בבני ברק, עם שני סניפים המתמחים באיך לא, אוכל יהודי אשכנזי, אבל גם מנות בסגנון סיני, מרוקאי ועוד. במקום אפשר למצוא אוכל מוכן לקחת הביתה ושירותי קייטרינג לעד 2,000 איש.

מחירים: גפילטע פיש – 75 שקלים ל-5 מנות, קרפיון ממולא – 80 שקלים ל-5 מנות, כבד קצוץ – 49 שקלים לחצי ק"ג, מרק עוף – 39 שקלים ל-2 ליטר, קניידלך – 18 שקלים לחצי ק"ג, כרוב או פלפל ממולא – 69 שקלים ל-5 יחידות. עיקריות ותוספות: כרעיים בדבש או צלויות – 99 שקלים ל-5 יחידות, עוף ממולא – 119 שקלים ל-5 מנות, סטייק עוף בדבש/פטריות/על האש – 79 שקלים ל-5 מנות. תבנית קוגל תפוחי אדמה או אטריות – 19 שקלים, צימעס – 35 שקלים לליטר, אורז – 35 שקלים לליטר, חזרת – 12 שקלים ל-250 גרם.

דד ליין להזמנות: הנחות ומחירים מיוחדים למזמינים מראש עד 7.9

המסעדה היהודית, ז'בוטינסקי 9 בני ברק, 03-5789995

מוכן ומזומן (קורניק), בני ברק

מוכן ומזומן – או קורניק, בפי הבני ברקיים המקומיים – מוכר בעיקר בזכות מנת החמין המפורסמת (והזולה להפליא) שלו. במקום הקטנטן מייצרים מיני דגים כבושים, קציצות ענק ומאכלים יהודיים אמיתיים. כמו בכל חג, גם השנה תמצאו שם מגוון מנות מזרח אירופיות לקחת הביתה.

מחירים: גפילטע פיש – 17 שקל ליחידה ממולאת, ראש של קרפיון ממולא – 13 שקלים ליחידה, קציצת גפילטע – 11 שקלים, מרק עוף – 28 שקלים לליטר, רגל קרושה – קופסה של 250 גרם ב-16 שקלים, כבד קצוץ – קופסה של 250 גרם ב-16 שקלים. קרפלך כבד – 6 יחידות ב-18 שקלים. עיקריות: קציצות בשר ועוף ביחד ב-12 שקלים ליחידה, חזה עוף ממולא ב-17 שקלים, שניצל ב-15 שקלים.

דד ליין להזמנות: יום שלישי 11.9

מוכן ומזומן, חזון איש 17 בני ברק, 03-6188526

אין תמונה
קוגל במעדניית דלי. איזה כיף זה אוכל יהודי

מסעדת שטיבלע, ראשון לציון

המסעדה הביתית (לשעבר אמצע הדרך מנס ציונה) יושבת בתוך מבנה היסטורי מהמאה ה-19 שנבנה על ידי הברון רוטשילד, ומציעה אוכל יהודי מזרח אירופי בניחוחות בית אמא. לאריה, בעל המסעדה, יש ניסיון של 25 שנה בהכנת גפילטע וקרפלך, אז יש על מי לסמוך.

מחירים (אם לא מצוין אחרת, המחיר מתייחס ל-100 גרם): כבד קצוץ – 11 שקלים, קרפלך בשר – 9 שקלים, גפילטע פיש – 8 שקלים ליחידה, רגל קרושה – 20 שקלים ליחידה, מרק עוף עם קניידלך/קרפלך – 22 שקלים למנה. עיקריות: חריימה – 19.5 שקלים, צלי בשר ברוטב פטריות – 16 שקלים, כרע עוף בתנור עם פירות יבשים - 11.5 שקלים. תוספות: צימעס – 6 שקלים, גיבץ' – 6.5 שקלים.

דד ליין להזמנות: עד שבוע לפני החג, אבל אפשר לנסות גם אחרי.

מסעדת שטיבלע, מוהליבר 4, ראשון לציון, 03-9662255, 054-6387966

אין תמונה
מרק עם קניידלך של ששון. 20 שנות ניסיון

מעדניית משפחת ששון

המעדנייה, הנקראת גם טוב טעם, פועלת כבר כעשרים שנה ברחובות. כל היצע החנות מיוצר בייצור עצמי, בלי פשרות על חומרי הגלם. לקראת החג הם בנו תפריטי חג מוכנים מראש, הכוללים מנה ראשונה, עיקרית ותוספת במחירים של 55, 70 ו-80 שקלים.

מחירים: גפילטע פיש – 12 שקלים ליחידה, צימעס – 4.90 שקלים ל-100 גרם, פטה כבד – 8.79 ל-100 גרם וגרבדלקס – 12.99 ל-100 גרם. התפריטים המשתנים כוללים מבחר מנות עוף, בשר או דגים, תוספות וראשונות. בקנייה מעל 400 שקלים מקבלים 5 גפילטע פיש ב-5 שקלים.

דד ליין להזמנות: 11.9

מעדניית משפחת ששון, יעקב 5 רחובות, 08-9319932 

אין תמונה
המעדנייה של משפחת ששון. אתם כבר פה, לא תיקחו כמה קציצות?

הדר גאולה, ירושלים

לבית האוכל היהודי הירושלמי יש שני סניפים: אחד ברחוב מלכי ישראל, המגיש אוכל צמחוני ודגים, והשני ברחוב גבעת משה, ובו חוץ ממנות הדגים אפשר לאכול גם מנות בשריות, וכמובן - לקחת הביתה אוכל לשבת וחג. לקראת ראש השנה הכינו במקום ערכה לשולחן החג, המכילה 4 מנות לכמות של 4 סועדים - קציצות כרשה, קציצות מעלי סלק, שעועית חומה (רוביה) מתוקה המבושלת עם דבש, וקרא - מעין קישוא גדול המבושל גם הוא בדבש.

המחירים (משתנים לפי משקל המנה): הערכה לראש השנה תעלה בסביבות 40 שקלים, גפילטע פיש - כ-10 שקלים לקציצה, קרפיון ממולא - כ-15 שקלים, וראש של דג - 8 שקלים. בעיקריות אפשר למצוא מגוון מנות עוף (צלי, עוף מתוק, טריאקי, פרגיות) במחירים הנעים בין 18 ל-23 שקלים למנה, ומנות בקר במחירים שבין 20 ל-40 שקלים לפרוסה. תוספות כמו 3 סוגים של תפוחי אדמה או אורז יעלו בסביבות ה-25 שקלים.

דד ליין להזמנות: אפשר לקחת במקום עד בוקרו של ערב החג.

הדר גאולה, מלכי ישראל 13, גאולה (צמחוני ודגים), גבעת משה 5 (בשרי ודגים), ירושלים, 02-5382832

קייטרינג קיבוץ סעד

כבר 11 שנים שחברת הקייטרינג בקיבוץ סעד הדרומי מאכילה את הרדיוס של עוטף עזה באוכל ביתי וכשר לשבתות וחגים. בכל שישי הם מפעילים שוק אוכל גדול בין השעות 10:00 ל-12:30, ובו מצטיידות מאות משפחות באוכל מוכן וטוב. מדי שנה בראש השנה ובפסח מרחיבים בקייטרינג את שוק האוכל, וכמו כן מנהלים שירות משלוחים גדול בכל הארץ. השנה, בגלל שערב החג נופל על יום ראשון, לא יהיו משלוחים אלא ממכר אוכל בשוק עצמו בלבד.

מחירים: גפילטע פיש – 10 שקלים ליחידה, עגבנייה ממולאת בשר – 15 שקלים ליחידה, מג'דרה – 25 שקלים למנה, תפוחי אדמה זעירים – 25 שקלים למנה, מנות בשר – 17-25 שקלים למנה, קוגל (תפוחי אדמה או ירושלמי) – 38 שקלים למנה.

דד ליין להזמנות: השנה יתקיים שוק האוכל לחג ביום ראשון בין 9:30 ל-12:30 בקיבוץ. ניתן להגיע גם לשוק הרגיל שיתקיים ביום שישי.

קייטרינג קיבוץ סעד, קיבוץ סעד 08-6800569

יש לכם עוד המלצות? מהרו וספרו לנו בתגובות

>> הנה ארוחת החג של אבי לוי ממאסטר שף

>> הנה זו של פסקל פרץ רובין

>> והנה אחת טבעונית