המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה מומסת, סוכר חום וביצה עד איחוד. 2 מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבב. 3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד מלא וקבלת בצק דביק ורך. 4 מעבירים את הבצק לקערה בעזרת מרית או קלף. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי עד שעתיים, להתייצבות. 5 מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). דובשניות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-20-25 כדורים. 7 מגלגלים היטב את הכדורים באבקת סוכר. אם רוצים שיראו ממש סדקים באבקת הסוכר אחרי האפייה אפשר לגלגל פעמיים, לציפוי כפול. 8 אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומשתטחות. 9 מניחים לדובשניות להצטנן לפחות 20 דקות. לבלוג של עדי - עדיקוש והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן ** הדובשניות יישמרו בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. |