1 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.
2 מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון.
מתכונים לראש השנה
3 משמנים תבנית אפייה במעט חמאה.
4 בעזרת מברשת מושחים דף בצק פילו בחמאה המומסת מפזרים מעל חלק מתערובת הסוכר והקינמון. מניחים מעל דף פילו נוסף משוח בחמאה ושוב מפזרים מתערובת הסוכר והקינמון. חוזרים על הפעולה עם שלושה עלים נוספים. (סה"כ חמישה עלי פילו משוחים בחמאה שביניהם מפזרים מחצית מכמות תערובת הסוכר והקינמון).
5 מכינים את המילוי: מערבבים את האגוזים, הפיסטוקים והשקדים עם חצי כוס סוכר.
6 מעל דף הפילו החמישי מפזרים את תערובת המילוי ומהדקים מעט.
7 מעל לאגוזים מניחים שוב חמש שכבות של דפי בצק משוחים בחמאה כשבין דף בצק למשנהו מפזרים מתערובת הסוכר-קינמון. מהדקים מעט.
8 חותכים בבצק בעזרת סכין חדה, מעוינים בגודל של כ-3 ס"מ. בזמן החיתוך, תומכים את הבצק בידיים.
9 מעבירים את התבנית לתנור החם ואופים כעשרים דקות- עד שפני המאפה משחימים.
10 בזמן שהבקלאווה נאפית, מכינים את הסירופ: בסיר בינוני מניחים את מיץ התפוז והלימון, הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. מניחים לסירופ להצטנן.
11 יוצקים מהסירופ הקר על הבקלאווה החמה.