עלי גפן ממולאים ברוטב תמרינדיתמיד חלמתם להכין עלי גפן, אבל חששתם להסתבך עם הגלגול? לנוף מ"מאסטר שף" יש חתיכת פתרון זהב בשבילכם. וזה עוד לפני שדיברנו על המילוי המושלם והרוטב החמצמץ והאלוהי
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :לכ-80 עלי גפן:
אופן ההכנה:1 ממלאים סיר במים בגובה של 10 ס"מ ומביאים לרתיחה. חולטים את עלי הגפן במים החמים כדקה, מוציאים ומניחים בצד להתקררות. 2 משרים את האורז במים 20 דקות לפחות, מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה 2 כפות מהתמרינדי, 2 כפות מרסק העגבניות, את הפטרוזיליה הקצוצה, העגבניות הקצוצות והנענע הקצוצה ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. מוסיפים כרבע כוס שמן זית ומערבבים היטב. 3 ממלאים את עלי הגפן. אפשר לעשות זאת באופן המסורתי, או בשיטת הפטנט הבאה (כמו בתמונה): מרפדים כלי אישי קטן ועגול בעלה גפן. מכניסים כף מהמילוי ומקפלים לסגירה. הופכים את הכלי ומניחים לעלה המקופל לצאת למשטח העבודה כך שהכפל כלפי מטה. מרפדים את הכלי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל וממלאים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל מקפלים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל והופכים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל4 מסדרים את עלי הגפן בסיר רחב (כדאי לרפד את תחתית הסיר במעט תפוחי אדמה או עגבניות). אם מכינים עלי גפן מגולגלים - מסדרים אותם בסיר בעמידה. אם מכינים עגולים - מסדרים בשכבות כשהתפר כלפי מטה. מניחים צלחת על הסיר כמשקולת, ושופכים את יתרת שמן הזית ואת מיץ הלימון על העלים. 5 ממיסים כף של תמרינדי יחד עם כף של רסק עגבניות במעט מים ומוסיפים פנימה. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי העלים ומכסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע. * הערה: למנה בשרית אפשר לטגן חצי קילו בשר טחון ולהוסיף לתערובת האורז. >> לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן וספרו לחברים >> בשבוע שעבר למדנו להכין את הקבבים של נוף>> והנה מאפינס נהדרים לקינוח |