אין תמונה
מנה ראשונה: קנלוני במילוי תרד וריקוטה
1. קנלוני במילוי תרד וריקוטה

חומרים:
לבצק:
500 גרם קמח לפסטה
5 ביצים

למילוי:
שמן זית
שן שום כתושה
שתי חבילות תרד טורקי שטוף
חבילה וחצי ריקוטה (350 גרם)
חלמון
כ-20 גרם פרמזן מגוררת, ועוד מעט לפיזור למעלה
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
מלח

לסלט:
קילו עגבניות
צרור בזיליקום
סחיטת לימון
שמן זית
מלח

אופן ההכנה:
1. במכונת פסטה פותחים את הבצק לדפים.
2. חותכים לריבועים, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומחכים שיצופו. מוציאים ופורסים על מגבת.
3. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והתרד ומטגנים עד שהתרד מתרכך. מסננים היטב ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים את התרד.
4. שמים בקערה את הריקוטה, מוסיפים את התרד ומערבבים, מוסיפים חלמון ומערבבים. מוסיפים את הפרמזן, אגוז מוסקט ומעט מלח, לפי הצורך.
5. ממלאים שקית זילוף בתערובת, ומזליפים פס שמנמן על כל ריבוע פסטה, מגלגלים ומהדקים קלות, ליצירת קנלוני.
6. מסדרים את הקנלוני בתבנית קטנה משוחה בשמן זית, כך שיהיו דחוסים מעט. מגררים מעל פרמזן, ומזלפים עוד קצת שמן זית.
7. אופים בגריל בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 15 דקות.
8. קוצצים עגבניות לקוביות קטנות, מתבלים בבזיליקום ולימון לפי הטעם. מוסיפים מלח ושמן זית ומערבבים.
9. מגישים את הקנלוני עם סלט העגבניות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קנלוני במילוי תרד וריקוטה

2. פטטה סופריטו

חומרים:
4 כרעי עוף
4 תפוחי אדמה
מלח
כוס שמן קנולה
כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
1. מפרידים בין השוקיים לירכיים, ממליחים ומניחים בצד.
2. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים ומייבשים היטב במגבת או בנייר סופג.
3. מחממים את השמן בסיר, מכניסים את תפוחי האדמה ומטגנים כ-10 דקות.
4. מוציאים את תפוחי האדמה ומכניסים את חלקי העוף לטיגון של כ-5 דקות.
5. מוציאים את העוף, מרוקנים את הסיר מהשמן ומחזירים לסיר את העוף ואת תפוחי האדמה.
6. מוסיפים מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פטטה סופריטו

אין תמונה
קינוח: אצבעות שוקולד מתוקות
אצבעות שוקולד

החומרים:
30 גרם חמאה
65 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 גרם קרם שוקולד ואגוזים מוכן (נוגט או נוטלה)
125 גרם קורנפלקס של קלוגס

לגנאש שוקולד:
350 מ"ל שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר, קצוץ

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר כפול (בן מארי). מוסיפים את הקרם ומערבבים.
2. מרסקים את הקורנפלקס לפירורים גסים במעבד המזון. מוסיפים את הקרם ומערבבים.
3. משטחים את העיסה בתבנית חד פעמית מאורכת ומאחסנים במקפיא.
4. מביאים את השמנת לרתיחה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. מצננים היטב.
5. יוצקים את הקרם על העיסה הקרה בתבנית ומאחסנים במקפיא לכמה שעות. לפני ההגשה משחררים מהתבנית וחותכים בסכין חדה לאצבעות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אצבעות שוקולד

>> לכל המתכונים של מועדון ארוחת הערב

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל

 >> רוצים את המתכונים ישירות לנייד שלכם? שלחו את המילה מתכון למספר 5000 ותתחילו לבשל!

>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו? לחצו כאן