פאייה חזה עוף וירקות

אם הספרדים היו שומעים שאנחנו קוראים למנה הזאת פאייה הם היו מזדעזעים, ובצדק גמור מבחינתם. אין כאן זעפרן, אין כאן פירות ים, אין כאן ציר ויש כאן - אלוהים שיעזור - אבקת מרק בצל. אז לא, זאת לא פאייה כהלכתה, אבל אפשר לקרוא לה פאייה ישראלית: חזה עוף, אורז, ירקות. טעים טעים (ועל אבקת המרק אפשר לוותר).

פאייה חזה עוף וירקות

עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה

השילוב הזה של שוקי עוף, ג'ינג'ר, סילאן ורוטב סויה בתנור איכשהו מצליח לעבור גם את הבררנים שבילדים, ואנחנו מעדיפים לא לחקור במופלא מאיתנו אלא פשוט לנצל את זה שיש מנה שתמיד, אבל תמיד, נזללת בשמחה. הנוכחות של קוביות תפוחי אדמה ובטטות לבטח לא מפריעה.

עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה

פשטידת פסטה וגבינה - מבפנים קצת יותר עסיסית (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פסטה וגבינות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

פשטידת פסטה וגבינות

ולסיום מנה אחת צמחונית ועמוסה בפחמימות: מבשלים פסטה, מסננים ומערבבים עם מלא גבינות טעימות ושתי ביצים (אוקיי, יש גם שום ושמנת מתוקה). שולחים לתנור, מחכים שהריח יציף את הבית ומגישים עם סלט או אפילו רק כמה ירקות חתוכים. 

פשטידת פסטה וגבינות