מסעדת אמא
מסעדת אמא הוותיקה שפועלת בסמיכות לשוק מחנה יהודה בירושלים כבר עשרות שנים, פתחה ממש לאחרונה סניף חדש שכנראה שימח מאוד את תושבי קריית ענבים והאזור, ובו ניתן לשבת וליהנות מתצפית על נוף מרשים  וכמובן גם להתחמש באוכל מוכן הביתה (המקום כשר). הקובות המפורסמות של מסעדת אמא כמו גם סלטים ותבשילים נמצאים כולם כאן: מקובה חאלב עם בשר וצנוברים במעטפת של אורז, דרך קובה סלק במעטפת סולת ובמילוי סיסקה ועד קובה נבולוסייה במילוי בשר וצנוברים. 

מסעדת אמא. פארק כרמים, קריית ענבים, 02-6631633. כשר

מסעדת אמא עלי גפן  (צילום: סיוון שוב עמי ,  יח"צ)
מסעדת אמא עלי גפן | צילום: סיוון שוב עמי , יח"צ

קיצ'וקאי
השף אור גינסברג מפעיל כבר תקופה ארוכה את מסעדת השף שלו סלאס ביפו ולאחרונה פתח חלל קטן וסמוך שבו הוא מכין אוכל קצת פחות רשמי תחת השם קיצ'וקאי. גינסברג מציע במקום מבחר מנות שמתבססות על דגים (בהם הוא מתמחה) כמו טרטר טונה בוויניגרט ג'ינג'ר דבש וליים עם איולי קושו בטוויל בועות, וכדור אורז עטוף בדג נא עם יוזו וקוג'י, לצד מנות בשר כמו לחמניות באו ממולאות תבשיל שפונדרה ואונטריב עם מיסו אדום, בצלים חרוכים ודמי גלאס.

קיצ'וקאי. עמיעד 10, שוק הפשפשים, יפו. 03-9653565

View this post on Instagram

A post shared by Chef Or Ginsberg (@orginsberg)

קוקו תאי
המקום החדש של הזוג הלוהט של המטבח התאילנדי בישראל, נדב ודניאל, נפתח ממש השבוע בסמוך לחוף הים בתל אביב, בתזמון מצוין עם הקיץ שמתקרב בצעדי ענק. המטבח כאן מבוסס על חבל איסאן שמשתלב עם החריפות שמאפיינת את האוכל של השניים, ובין המנות בו אפשר למצוא קרצ'אי גונג סוד - שרימפס קריסטל נא עם מלפפון, קרצא'י, גלנגל, כוסברה, קשיו ושמן צ'ילי; נאם טק - סלט נתחי שייטל בגריל פחמים עם ירוקים תאיים, למון גראס , בצל סגול, תאי צ'ילי ושבבי אורז קלוי; ומסמאן פלה מוק מקלמרי בגריל פחמים, קארי תאילנדי דרומי, תפוחי אדמה, בצלים, רוטב דגים, כוסברה ובזיל תאילנדי.

קוקו תאי. הרברט סמואל 105 חוף פרישמן, תל אביב

קוקו תאי בחוף פרישמן, תל אביב (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
קוקו תאי בחוף פרישמן, תל אביב | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

הולי צ'יקנס
מזללת העוף שנפתחה במרכז תל אביב הצליחה לעורר הד רציני בזכות הגשת וריאציה כשרה למנות עוף מטוגן שישראלים רבים אוהבים במיוחד. הולי צ'יקנס מצטרפת להיצע לא גדול במיוחד של עוף מטוגן באזור תל אביב, מה שמעלה לה את המניה עוד יותר. המנות כאן כוללות באקטים של כנפיים ושוקיים לצד מבחר רטבים כמו חלפיניו דבש, רוטב טרטר או רוטב ברביקיו; לצד סוגים שונים של כריכים כמו עראייס במילוי של פרגית וטחינה; כריך חזה עוף וקולסלאו; כריך שניצל לצד פירה וגם סלטים שונים על בסיס עוף.  

הולי צ'יקנס תל אביב  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
הולי צ'יקנס תל אביב | צילום: גיל אבירם, יח"צ

תמוז
משק מלמד ואנשי טוני ואסתר חברו יחד להקמת מקום חדש בתל אביב שמנסה לעשות פארם טו טייבל אורבני עם מבחר תוצרת של ירקות ופירות לצד עופות אורגניים, מהם גם מוכרים במשקל הביתה וגם מכינים מנות שונות במקום. התפריט של קפה תמוז משתנה תדיר וכרגע כולל אופציות כמו כרע עוף עם גראטן תפוחי אדמה; חריימה מקציצות טופו עם חלה וטחינה; וכדורי עוף עם קישרי ואטריות ברוטב יוגורט. בנוסף מציעים במקום גם מבחר של חומרי גלם ומוצרים של יצרנים מקומיים מחלבה, דרך תבלינים, טחינה, ממרחים, רטבים ואלכוהול.

תמוז. מזא"ה 7, תל אביב

תמוז. לזניה מכאן (צילום: רביד צבר, יחסי ציבור)
תמוז. לזניה | צילום: רביד צבר, יחסי ציבור

אהן תאי
היא אומנם מסעדה קטנה במיוחד ולא פורמלית, אבל לא ניתן להתעלם מפתיחתה לאחרונה של מסעדת אהן תאי התאילנדית בתל אביב, בייחוד משום שכולם מדברים עליה - לטוב ולרע. יש שמתרעמים על הגישה של המקום לנסות ולהציג צד אחר של המטבח התאילנדי, כזה שפחות מתכתב עם חביבות הקהל כמו קארי ירוק ופאד תאי, ויש שדווקא מתלהבים מהאופציה החדשה של אחד המטבחים האהובים ביותר על הישראלים. יש לאהן תאי עוד דרך לעשות עד  להתייצבות המטבח וגיבוש אופי סופי, אבל בינתיים תוכלו למצוא כאן אוכל איסאני שכולל כמה סוגים שונים של סלט פפאיה, מבחר מנות מהגריל כמו כנף דג או נקניקייה בסגנון צפון תאילנד; לצד מעט מנות קארי שנעשות במקום.

אהן תאי. לילנבלום 21, תל אביב. 0585521215

אהן תאי מסעדה תאילנדית תל אביב  (צילום: יעל יצחקי,  יח"צ)
אהן תאי מסעדה תאילנדית תל אביב | צילום: יעל יצחקי, יח"צ


אחד ממיזמי המתוקים המסקרנים ביותר של התקופה האחרונה הוא ללא ספק הפייסטרי בוקס של נורית צ'יטיאט המוכשרת. המקום, ששם דגש על אסתטיקה כמו גם על טעמים, מציע מבחר מארזים ואופציות לאכילה במקום, בהשראת המזרח הרחוק (בדגש על יפן). תמצאו כאן לחמים עם טקסטורה מנומרת, כריכים שונים שמוגשים בלחמניות קיפודים יפהפיות, עוגיות חמאה על מקל, שוקולדים נהדרים בטעמים חכמים, טארטים, פחזניות ומקרונים. לכל מי שמתבאס שיפן טרם פתחה את שעריה למערב מחדש אחרי הקורונה - שווה לכם להגיע ליד חרוצים בתל אביב.  

The Pastry Box. ריבל 7, מתחם יד חרוצים, תל אביב. 054-8008789

DNA
מתחם האוכל החדש בסמוך לקניון עזריאלי בתל אביב הוא ההפך הגמור ממה שהרגילו אותנו בארץ בכל הקשור לאוכל קניונים. על המתחם הרחב אחראי השף יוסי שטרית שהתחמש בנבחרת שפים צעירה אך בעלת ניסיון, כשכל אחד מהם מביא את סוג האוכל שלו: ממטבח מקסיקני של גבריאל ישראל, דרך אוכל איטלקי נגיש של יהונתן שרביט, קרואסונים במבחר מילויים מעניינים של צרי אגמי ועד אוכל תאילנדי של תומס זוהר. המגוון רחב, המקום אסתטי והמטרה היא להפוך יעד מאוד לא נחשק קולינרית למקום בילוי. האם זה יעבוד וקהל הפודיס ירצה להגיע לאזור של מרכז מסחרי כדי לבלות ולאכול? ימים יגידו.

DNA TLV. מרכז עזריאלי תל אביב. דרך מנחם בגין 132 

צרי אגמי למתחם DNA  (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
צרי אגמי למתחם DNA | צילום: דוד מויאל, יח"צ


רבות נכתב על הפתיחה המחודשת של מסעדת טוטו של ירון שלו אחרי שנות קורונה שבהן עמד המקום סגור ואחרי שיפוץ מקיף שערך שלו במטבח של המסעדה. מאז שהדלתות נפתחו מחדש לפני מספר שבועות שבו אוהדי המקום הוותיקים למקום וגילו לשמחתם שהתפריט עם המנות האיקוניות של שלו עודנו שם כולל להיטים כמו ניוקי ערמונים, חציל שלם שרוף באש וטורטליני זנב שור. גם אם הביקורות על הפתיחה המחודשת מעט פושרות ושנויות במחלוקת - אנחנו בטוחים ששלו, כפי שעשה פעמים רבות בעבר, באמצעות עבודה קשה ומסירות - יהפוך את המקום הזה מחדש לאי של יציבות.

טוטו, ברקוביץ' 4, תל אביב, 03-6935151

טוטו המחודשת (צילום: מתוך האינסטגרם של ירון שלו, צילום פרטי)
טוטו המחודשת | צילום: מתוך האינסטגרם של ירון שלו, צילום פרטי

תרצה
השף רז רהב הוא כנראה השם הכי חם בסצנת השפים הצעירים בישראל. הוא זכה לאחרונה במקום הגבוה ביותר למסעדה מקומית בדירוג המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון של סן פלגרינו, וכעת הוא גם פתח אחרי תכנונים רבים בר יין ואוכל חדש בשוק לוינסקי בתל אביב. בניגוד ל-OCD שלו, בתרצה רהב מעוניין שתגיעו לחוויה הרבה יותר משוחררת, שסובבת בעיקר סביב יין. לא ניתן להזמין הנה מקום במרבית שעות הפעילות, והרצון הוא שכל מי שבא לו לטעום קצת מהשף הכוכב יוכל לעשות זאת, עם זמן המתנה פחות ממושך מזה הארוך במיוחד למסעדת האם שלו. יש בתרצה מאות סוגי יין (עשרות מהם בכוסות) שניתן ללגום לצד מנות כמו קרפלך ברוטב חמאה, קיגל עם קוויאר, צלחת גבינות מוקפדת ושלל פחמימות מהמאפייה של הקבוצה, אפוי.

תרצה. החלוצים 3, תל אביב

רז רהב (צילום: עופר חן)
רז רהב | צילום: עופר חן