>> כל המתכונים לפסח

מקלות בצק עלים עם שום ופרמזן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מקלות בצק עלים. קל, מרשים ובעיקר טעים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקלות בצק עלים עם שום ופרמזן

המצרכים (12 מנות):
100 גרם בצק עלים מופשר
מעט שמן זית
2-3 שני שום, כתושות
50 גרם פרמזן מגורדת (או קשקבל)
עלי תימין
ביצה טרופה
מלח גס

אופן ההכנה:

1. מרדדים את הבצק לריבוע דק, ומניחים על ניר אפייה.

2. מורחים את פני הבצק במעט שמן זית.

3. מורחים על מחצית מהבצק את השום הכתוש, ומפזרים את הפרמזן ועלי התימין.

4. מקפלים את חצי העלה הריק מעל החצי עם התוספות, ומהדקים.

5. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים את הבצק לאורכו לרצועות ברוחב 1 ס"מ.

6. מברישים כל רצועה בביצה ומפזרים מעט מלח גס. מסדרים בתבנית מרופדת בניר אפייה, ואופים 4 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

7. מגישים לצד מרק או כתוספת לסלט ירוק.

* לגיוון: אפשר לפזר על הבצק אנשובי, זיתים שחורים או עגבניות מיובשות.

סהרוני מלאווח במילוי גבינת עזים ובזיליקום (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סהרוני מלאווח. מגלגלים, וזהו! | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סהרוני מלאווח במילוי גבינת עזים ובזיליקום

המצרכים:
דפי מלאווח (כמה שיש במקפיא)
גבינת עזים חצי קשה (למשל פרומעז)
עלי בזיליקום
קצח או שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1. מניחים את דף המלאווח על משטח עבודה וחותכים לשמונה משלושים (כמו פיצה). פורסים את גליל גבינת העזים לעיגולים ברוחב 1 ס"מ וכל עיגול חותכים לארבעה חלקים.

2. מניחים בקצה הרחב של כל משולש קוביית גבינת עזים. חותכים את עלי הבזיליקום לרצועות ומסדרים בכל משולש 2-3 רצועות.

3. מגלגלים כל משולש לסהרון. מסדרים את הסהרונים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעט קצח או שומשום.

4. אופים את הסהרונים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות, או עד שהם מקבלים צבע זהוב.

מאפה פסטה עם גבינות וזיתים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מאפה פסטה עם גבינות וזיתים. אנחנו לא אשמים שצריך לאכול את כל החמץ בבית | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפה פסטה עם גבינות וזיתים

המצרכים (8 מנות):
500 גרם פסטה (קונכיות, פנה, חלולה, מה שבא לכם)
50 גרם חמאה
2 גביעי קוטג'
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
2 ביצים
100 גרם זיתים ירוקים, מגולענים וחתוכים גס
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים לפסטה החמה את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה אל תוך הפסטה.

3. מוסיפים את הגבינות, הביצים, הזיתים והתבלינים ומערבבים היטב.

4. משמנים תבנית פיירקס גדולה ומעבירים לתוכה את תערובת הפסטה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, עד שקצות הפסטה מתחילים להזהיב.

* אפשר להשתמש בשאריות של כל גבינה שיש במקרר (קשקבל, גבינת שמנת, פטה וכו').

* אפשר להחליף את הזיתים בפטריות חתוכות.

תבשיל פתיתים עם ירקות וחזה עוף (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תבשיל פתיתים עם עוף וירקות. ליגה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל פתיתים עם ירקות וחזה עוף

המצרכים (6 מנות):
1 חבילת פתיתים (מכל סוג)
מעט שמן זית
בצל גדול, קצוץ
2-3 שיני שום, כתושות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
2-3 קישואים, חתוכים לקוביות
4 חזות עוף, מנוקים וחתוכים לרצועות
1 כוס אפונה ירוקה
1 כוס גרעיני תירס
1/2 כפית כמון
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות על האריזה.

2. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומאדים את הבצל והשום 2-3 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף.

3. מוסיפים את קוביות הגזר והקישוא ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים 3-4 דקות, עד שהן מלבינות.

4. מוסיפים את האפונה והתירס ומערבבים היטב. מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5. מוסיפים את הפתיתים המבושלים למחבת ומערבבים היטב. ממשיכים להקפיץ במשך 5 דקות. מכבים את האש.

6. מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומגישים.

* המתכונים באדיבות השף הפרטי הראל אזיקרי, מטבח בוטיק

>> מתכונים צמחוניים לפסח
>> מתכוני עוף לפסח
>> גפילטע, כבד קצוץ וקמפוט: מתכונים לפסח של קפה בתיה
>> המתכונים של חיים כהן לפסח
>> הכל טמון בתזמון: לו"ז ההכנות לליל הסדר
>> כשר לפסח או לא כשר לפסח? הרשימה המלאה
>> מתכוני שפים לפסח
>> עוגות כשרות לפסח