קדירת עוף, זיתים ועגבניות שרי (צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן)
קדירת עוף עם זיתים ועגבניות. שני שלבי הכנה בלבד! | צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

קדירת עוף, זיתים ועגבניות שרי

המרכיבים (5 מנות):
5 כרעי עוף בינוניות
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
600 גרם זיתים מסוגים שונים, שחורים וירוקים, מגולענים
1 פלפל חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ
25 עגבניות שרי, חצויות
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
3 ראשי שום, חצויים לרוחב
10 שיני שום שלמות, קלופות
2 גבעולי רוזמרין
4 גבעולי תימין
1 לימון בקליפתו, פרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את הכרעיים בתבנית רחבה ועמוקה עם העור כלפי מעלה. מורחים את הכרעיים בשמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.

2. מפזרים בין הכרעיים את יתר המרכיבים, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 25 דקות נוספות עד שהעוף ישחים. מגישים חם.

קדירת עוף בפלפלים, זיתים ויין (צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן)
קדירת עוף בפלפלים. תכלס, נראה מרשים | צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

קדירת עוף בפלפלים, זיתים ויין

המרכיבים (6 מנות):
1/2 כוס שמן זית
6 כרעיים קטנות
2 בצלים, פרוסים
4 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות
10 שיני שום, קלופות
1 פלפל חריף, קצוץ דק
100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
10 עגבניות שרי, חצויות
4 גבעולי תימין
4 גבעולי רוזמרין
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות יין אדום יבש

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מסדרים את הכרעיים בשכבה אחת בתבנית אפייה עמוקה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים למחבת את יתר המרכיבים פרט ליין, ומטגנים תוך ערבוב כ-12 דקות עד שנוצר תבשיל סמיך. מעבירים לתבנית ומוסיפים את היין.

3. מכסים התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים כשעה. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ואופים חצי שעה נוספת, עד שהעוף עשוי לחלוטין והתקבל בתבנית רוטב סמיך וטעים. מגישים חם.

פילאף פרגיות ופירות מיובשים

המרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
700 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 כוסות אורז בסמטי
400 גרם פירות יבשים שונים, חתוכים לגודל אחיד (כגון: צימוקים, חמוציות, משמשים, שזיפים)
1 כוס אפונה קפואה
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כגון: פטרוזיליה, שמיר, עירית)
3.5 כוסות מרק עוף צח
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים)

להגשה:
200 גרם פיצוחים קלויים (כגון: קשיו, לוז, שקדים, צנוברים)

פילאף פרגיות ופירות מיובשים (צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן)
פילאף פרגיות ופירות מיובשים. העוף והאורז באותו סיר | צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 5 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 15 דקות.

2. מוסיפים לסיר את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.

3. מסירים מהאש ומשהים 15 דקות. מערבבים את תכולת הסיר ומפזרים מעל את הפיצוחים. מגישים חם.

פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן, 78 שקלים.

>> כל המתכונים לפסח