עגבניות שרי עם נענע וצנובר, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
עגבניות שרי עם נענע וצנובר. שילוב טעמים מנצח | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עגבניות שרי עם נענע וצנובר

המצרכים (5-6 מנות):
1 סלסלת עגבניות שרי, שטופות
1 צרור נענע
100 גרם צנוברים קלויים
מלח גס אטלנטי
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. חוצים את העגבניות לרוחבן ומניחים בקערה.

2. קוצצים את הנענע גס, מוסיפים אותה ואת הצנובר ומערבבים. מוסיפים מלח ושמן, טועמים ומתקנים תיבול.

כרובית בטחינה, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
כרובית מטוגנת בטחינה. ייגמר לפני שתספיקו לומר "כרובית" | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

כרובית בטחינה

המצרכים (5-6 מנות):
שמן לטיגון עמוק
2 ראשי כרובית, מפורקים לפרחים קטנים
½ ק"ג טחינה גולמית
½ ליטר מים
כפית מלח
מיץ מ-3 לימונים
3 שיני שום, קצוצות דק

אופן ההכנה:

1. מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק, מעבירים למסננת ומניחים בצד להתקררות.

2. מערבבים בקערה את הטחינה והמים ומוסיפים את המלח, מיץ הלימון והשום. מערבבים שוב.

3. מוסיפים את פרחי הכרובית המטוגנים ומערבבים לאט ובזהירות.

* ניתן לקשט בבצל לבן פרוס, מעורבב עם סומק.

טחינה עם הרבה פטרוזיליה ושום, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
טחינה עם הרבה פטרוזיליה ושום. חובה לפחות קערה אחת על השולחן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

טחינה עם הרבה פטרוזיליה ושום

המצרכים (5-6 מנות):
½ ק"ג טחינה גולמית
½ ליטר מים קרים
1 כפית מלח
מיץ מ-2 לימונים
2 צרורות פטרוזיליה
2 שיני שום, קצוצות דק

אופן ההכנה:

1. שמים את הטחינה הגולמית בקערה, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים יחד (ללא התבלינים).

2. קוצצים דק את הפטרוזיליה, ומוסיפים לטחינה יחד עם מיץ הלימון, המלח והשום.

3. מערבבים עד שמתקבל מרקם סמיך. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

חציל עם שמן זית על האש, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
חציל על האש. פשוט וטעים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

חציל עם שמן זית על האש

המצרכים (5-6 מנות):
5 חצילים בינוניים (בלאדי או קלאסי)
2 שיני שום, קצוצות דק
מיץ מ-2 לימונים
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. צולים את החציל על האש מכל הכיוונים, מקלפים מתחת למים זורמים ומוציאים את הליבה. קוצצים אותה ושמים בקערה.

2. מוסיפים את השום, המלח, הלימון ושמן הזית ומערבבים עד ליצירת מסה אחידה. בשלב הזה אפשר להוסיף גם נענע קצוצה, אם רוצים.

3. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

סלט פאטוש, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
סלט פאטוש. אפשר להשתמש בקרוטונים קנויים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט פאטוש

המצרכים (5-6 מנות):
3 עגבניות אדומות
3 מלפפונים
2 בצל סגול
צרור בצל ירוק
50 גרם קרוטונים (ניתן להשתמש בקרעי לחם/פיתה אפויים)
2 כפות נענע יבשה
מיץ מלימון וחצי
4 כפות שמן זית
½ כפית מלח
200 גרם גבינה ערבית ("ג'יבני"), או גבינה צפתית
1 כפית סומק
1 כפית זעתר בלאדי (התבלין, לא העשב)

אופן ההכנה:

1. חותכים גס את הירקות ושמים בקערה עם הקרוטונים או קרעי הלחם. מוסיפים גם את הנענע היבשה.

2. מערבבים בקערה או בצנצנת את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.

3. מגרדים בפומפייה את הגבינה ומפזרים מעל הסלט. מעטרים במעט סומק וזעתר בלדי ומגישים.

טבולה, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
טבולה. הר קטן ויפה של בריאות | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

טבולה

המצרכים (5-6 מנות):
4 צרורות פטרוזיליה
1 צרור נענע
2 צרורות בצל ירוק
2 עגבניות אדומות, חתוכות דק
¼ כוס שמן זית
½ כפית מלח רגיל
מיץ מ-3 לימונים
50 גרם בורגול דק (בערך כוס) שהושרה במים כ-10 דקות
¼ כוס מים

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק דק ככל האפשר ומניחים בקערה.

2. מוסיפים את העגבניות, השמן, המלח ומיץ הלימון.

3. מוסיפים את הבורגול ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב.

4. מניחים לכ-5 דקות, לספיגה של כל הטעמים. מתקנים תיבול ומגישים.

סלט זיתים עם שקדים פלחי לימון ואריסה, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
סלט זיתים. בפנים מסתתרת אריסה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט זיתים עם שקדים פלחי לימון ואריסה

המצרכים (5-6 מנות):
2 קופסאות זיתים מגולענים ירוקים, מסוננים
1 קופסה אריסה (כ-400 גרם)
¼ כוס שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כוס מים
100 גרם שקדים קלויים (בערך כוס)
1 לימון, פרוס דק
מיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את האריסה, שמן הזית והמלח. מוסיפים את המים ומערבבים.

2. מוסיפים את הזיתים המסוננים, השקדים, הלימון ומיץ הלימון, מערבבים היטב ומגישים.

חמוצי טורשי, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
חמוצי טורשי. את זה צריך להכין מראש | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

חמוצי טורשי

המצרכים (5-6 מנות):
2 ראשי כרובית
4 גזרים, מקולפים וחתוכים לפרוסות
½1-1 ליטר מים
200 גרם עמבה
3 עלי דפנה
¼ כוס חומץ
מלח

אופן ההכנה:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומסדרים בצנצנת גדולה יחד עם הגזר.

2. מערבבים בסיר מים, עמבה, עלי דפנה, חומץ ומלח, ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזלים לצנצנת הירקות. מחכים שהנוזל יתקרר ורק אז סוגרים את הצנצנת.

3. מניחים במקום מוצל ל-3-4 ימים. 

* אפשר להוסיף גם כרוב לבן. במקרה כזה יש להוסיף לנוזל הבישול 2 כפות סוכר.

סלט גזר בנוסח מרוקאי, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
סלט גזר מרוקאי. עם כמון וגרעיני כוסברה, כמו שצריך | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט גזר בנוסח מרוקאי

המצרכים (5-6 מנות):
10 גזרים גדולים
100 גרם אריסה (בערך שלושת-רבעי כוס)
מיץ מ-2 לימונים
1 צרור שמיר
1 לימון, פרוס דק
50 גרם גרעיני כוסברה שלמים (כ-3 כפות)
½ כפית כמון
½ כפית מלח
½1 כפית סוכר
¼ כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הגזרים, פורסים לעיגולים ומבשלים במים רק עד שהם מתרככים.

2. מערבבים בקערה את הגזר המבושל יחד עם כל שאר המרכיבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים קר.

* כל המתכונים באדיבות מסעדת חג' כחיל, רזיאל 18 יפו

>> עוד מתכוני סלטים ליום העצמאות
>> כל המתכונים ליום העצמאות
>> מתכונים למנגל טבעוני