סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס (צילום: דן לב, על השולחן)
סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס. תנו לסלק את הזמן שלו בתנור | צילום: דן לב, על השולחן

סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס

6 מנות « 5 דק’ הכנה « שעה וחצי אפייה

תנו לסלק את הזמן שלו בתנור, והוא יפיק מעצמו טעמים מופלאים, שיתחדדו עוד יותר על רקע התפאורה שתבוא בהמשך.

המרכיבים:
3 סלקים גדולים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר גם משומרים או מהקפאה)
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

לרוטב:
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
80 מ”ל (1/3 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כפית זרעי כמון כתושים טריים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
2-3 שיני שום קצוצות

להגשה:
צרור ארוגולה חתוך גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את הסלק והרוטב: עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום.

3. אופים כשעה עד שעה וחצי עד לריכוך. מצננים, קולפים וחותכים לאצבעות.

4. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

5. מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים את הסלק עם גרגרי חומוס ובצל ירוק. מוסיפים את הרוטב, מערבבים קלות, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות.

6. לפני ההגשה מערבבים את הסלט עם ארוגולה ומגישים.

סלט עגבניות ופלפלים קלויים (צילום: דן לב, על השולחן)
סלט עגבניות ופלפלים קלויים. חריף ומרענן | צילום: דן לב, על השולחן

סלט עגבניות ופלפלים קלויים

6 מנות « שעה וחצי הכנה

יש כאן עבודה של קלייה וקילוף, אבל היא משתלמת. את הסלט יאהבו אוכלי החריף, ואלה שאוהבים לטבול לחם ברוטב ייהנו כפליים.

המרכיבים:
6 עגבניות גדולות בשלות ומוצקות
6 פלפלים אדומים
5 פלפלים ירוקים חריפים
5 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2/3 כפית זרעי כוסברה כתושים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול. חורצים X בתחתית העגבניות, חולטים את העגבניות 3-2 דקות במים הרותחים ומעבירים למי קרח ע”מ להפסיק את הבישול. קולפים, חותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ ומניחים בקערה.

2. קולים את שני סוגי הפלפלים בגריל או על להבה פתוחה מכל הצדדים. מעבירים לשקית ניילון וסוגרים היטב, כדי שהאדים יעזרו לקליפה להינתק בקלות. ממתינים כמה דקות וקולפים. חותכים לקוביות ומוסיפים לעגבניות.

3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

טיפ: כדאי לקלות כמות גדולה של פלפלים, לחלק למנות, לזלף שמן זית ולשמור במקפיא. בכל פעם שמתחשק מפשירים מנה, מוסיפים עגבניות חלוטות ומערבבים לסלט נפלא. גיוון: אני אוהבת להוסיף לסלט 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.

טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים (צילום: דן לב, על השולחן)
טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים. 3 כוכבים בצלחת אחת | צילום: דן לב, על השולחן

טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים

4 מנות « 15 דק’ הכנה « 30 דק’ אפייה

3 כוכבים בצלחת אחת. לוקחים לפיקניק בקופסאות נפרדות, ובסמוך לארוחה מרכיבים לסלט מרשים.

המרכיבים:
1 חציל חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
1 ראש כרובית קטן מפורק לפרחים קטנים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן זית
1 כף סוכר
מלח

לטחינה:
240 מ”ל (1 כוס) טחינה גולמית
4 שיני שום כתושות
60 מ”ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
120 מ”ל (1/2 כוס) מים קרים
מלח

לתחמיץ:
80 מ”ל (1/3 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות חומץ
מלח
2 כפיות סוכר
6 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, שום, מיץ לימון ומים בקערה או מערבלים בבלנדר עד לקבלת טחינה בסמיכות הרצויה. ממליחים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מערבבים קוביות חצילים ופרחי כרובית בקערה גדולה עם שמן, סוכר ומלח. מניחים בתבנית. ¤ אופים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.

4. מכינים תחמיץ: מערבבים לימון, חומץ, מלח, סוכר ושום עם מחצית כמות הפטרוזיליה. יוצקים את התחמיץ על החצילים והכרובית ומשהים כחצי שעה ועד יממה במקרר. עד כאן אפשר להכין מראש.

5. להגשה: יוצקים טחינה למרכז צלחת, סביבה מסדרים קוביות חציל ופרחי כרובית ומפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה.

סלסה צהובה עם פלפלים ותירס (צילום: דן לב, על השולחן)
סלסה צהובה עם פלפלים ותירס. אם מוותרים על החריף הוא מעולה לילדים | צילום: דן לב, על השולחן

סלסה צהובה עם פלפלים ותירס

6 מנות « 15 דק’ הכנה « שעה השהיה

סלט צבעוני שמתאים לכל ארוחה. הסלסה חביבה מאוד על ילדים, אם רק מוותרים על הפלפל החריף והטבסקו.

המרכיבים:
800 גרם גרגרי תירס חלוטים (טריים, מהקפאה או משומרים)
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות
1 בצל סגול קצוץ דק
עלים קצוצים מצרור כוסברה

לרוטב:
1 פלפל אדום חריף קצוץ
2 שיני שום כתושות
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן
120-80 מ”ל (1/2-1/3 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
מלח 2
כפות טבסקו (אפשר פחות)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומשהים שעה.אם רוצים להכין מראש, שומרים את חומרי הרוטב בנפרד. 

2. לפני ההגשה טועמים, מתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד לימון.

גיוון: בערך עכשיו מגיע שוב לשוקי האיכרים ולירקנים המיוחסים תירס "גילי" המתוק. אל תשכחו לטעום ולתקן תיבול שיתאים למתיקותו המיוחדת.

אין תמונה
על השולחן, גליון אפריל 2012

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הסלטים עם החברים בפייסבוק

>> למה לא מצליחה לכם הדיאטה?
>> טעימא: פשטידת בשר ותפוחי אדמה