הרבה בטוחים שמקור השם "לונג איילנד אייס טי" הוא בגלל שהמשקה כולל תה קר אמיתי במרכיבים שלו או לפחות שטעמו מזכיר תה קר, אבל זה לא נכון. כמו הרבה מהקוקטיילים העתיקים, מקור השם והקוקטייל עצמו אף פעם לא ידועים בוודאות, אבל הדעה הרווחת לגבי לונג איילנד היא שהמציאו אותו בתקופת היובש בארצות הברית. 

כשאומרים תקופת היובש מתייחסים לתקופה שבין השנים 1920 ועד 1933, לאחר שעבר חוק האוסר על צריכת אלכוהול ומכירתו. זה היה ברור שאנשים לא יפסיקו לשתות את המשקאות האהובים עליהם, והתושבים כל הזמן מצאו דרכים יצירתיות להערים על הרשויות. 

לעיתים זה היה ספיק איזי (ברים נסתרים) ולפעמים זה היה טריק פשוט כמו במקרה של הלונג איילנד - בשביל שהשוטרים לא ידעו שהכוס מלאה באלכוהול, תושבים רבים תלו תוויות של תיונים על הכוסות שלהם. זהו ככל הנראה המקור לשם של הקוקטייל המוכר. ועכשיו, אחרי שסיימנו עם השיעור בהיסטוריה הגיע הזמן שתלמדו איך להכין לונג איילנד מושלם. 

Long Island Iced Tea

מרכיבים:

1. 12.5 מ"ל (חצי צ'ייסר) אבסולוט
2. 12.5 מ"ל ביפאיטר ג'ין
3. 12.5 מ"ל אולמקה בלנקו (טקילה)
4. 12.5 מ"ל הוואנה קלאב 3 (רום)
5. 12.5 טריפל סק
6. 30 מ"ל (צ'ייסר) מיץ לימון
7. 20 מ"ל מי סוכר
8. לימון גבעול נענע לקישוט 
9. פפסי לסגירה

תהליך ההכנה:

1. מוזגים את כל המרכיבים (חוץ מהפפסי והלימון) לשייקר עם קרח.

2. מנערים חזק ומסננים להייבול (כוס גבוהה) עם קרח חדש

3. סוגרים את הכוס עם פפסי, מקשטים עם פרוסת לימון יפה וגבעול נענע ירוק, יוצאים למרפסת ונהנים מסופ"ש רענן