ההתקפלות של השר קרעי: משרד התקשורת החרים היום (שלישי) ציוד צילום ושידור של סוכנות הידיעות האמריקאית AP בטענה שהפרה את חוק אל-ג'זירה. "מפקחי משרד התקשורת הגיעו היום למתחם AP בשדרות והחרימו ציוד צילום הנותן שירות לערוץ אל-ג'זירה", הסבירו במשרד התקשורת. "המצלמה שהוחרמה משדרת בניגוד לחוק בערוץ אל-ג'זירה בשידור חי את צפון רצועת עזה, כולל פעילות של כוחות צה"ל, ומסכנת את לוחמינו". אלא שכמה שעות לאחר מכן, ושורה של גינויים נגד הפעולה, כולל מצד הבית הלבן, שר התקשורת הודיע על ביטול הפעולה והחזרת הציוד ל-AP.

בתחילה הצדיקו במשרד התקשורת את הפעולה בכך שציינו שניתנה התראה לסוכנות AP כבר בשבוע שעבר על כך שעל פי החוק והחלטת הממשלה אסור להם לספק שידורים לאל-ג'זירה, אולם הם החליטו להמשיך לשדר בערוץ, שלפי משרד התקשורת "גורם לפגיעה ממשית בביטחון המדינה".

ב-AP, מנגד, טענו שההחרמה לא התבססה על החומר ששודר וטענו שמדובר בניצול של החוק החדש. "אנחנו מגנים בחומרה את החרמת הציוד וקוראים לרשויות הישראליות להחזיר את הציוד שלנו ולאפשר לנו להחזיר את השידור באופן מיידי כדי שנוכל להמשיך לספק עיתונות מצולמת לאלפי כלי תקשורת ברחבי העולם", מסרה סוכנות הידיעות. במקביל גם בבית הלבן הודיעו כי הם בוחנים בדאגה את הדיווחים על הפעולה של ישראל נגד סוכנות הידיעות.

כמה שעות לאחר מכן כאמור, הודיע השר על החזרת הציוד ותלה את זה בבקשה מצד משרד הביטחון: "משרד התקשורת פעל היום להחרמת ציוד, שלמרות התראות חוזרות ונשנות העביר שידורים לאל-ג'זירה על מיקומי כוחותינו בצפון הרצועה תוך סיכונם, בהתאם לחוות הדעת הביטחוניות ולהחלטת הממשלה. מאחר שמשרד הביטחון מבקש לבחון את עניין השידורים ממיקומים אלו בשדרות בנוגע לסיכון כוחותינו, הוריתי כעת לבטל את הפעולה ולהשיב את הציוד לסוכנות AP, עד לקבלת החלטה אחרת על ידי משרד הביטחון".

עוד קודם לכן זכה קרעי לגינויים בעקבות הפעולה נגד סוכנות הידיעות, מצד גורמים בישראל. ראש האופוזיציה יאיר לפיד צייץ ב-X (טוויטר לשעבר): "החרמת הציוד של AP, סוכנות הידיעות הגדולה בעולם, בידי אנשיו של שלמה קרעי, היא מעשה של טירוף. זה לא אל-ג'זירה, זה כלי תקשורת אמריקאי שזכה ב-53 פרסי פוליצר. הממשלה הזו מתנהגת כאילו החליטה לוודא בכל מחיר שישראל תנודה בכל העולם. הם השתגעו".

שר התקשורת קרעי הגיב לדבריו של לפיד ואמר: "'אנשיו של שלמה קרעי' הם גורמי המקצוע המסורים של משרד התקשורת המקיימים את הוראות החוק והחלטות הממשלה. אגב, גם אם אתה (!) תחליט להפוך לפרילנסר של ערוץ טרור המסכן את לוחמינו ותשדר להם מיקומים של כוחותינו עם מצלמה שלך, אדאג שפקחי משרד התקשורת יגיעו אליך. תתבייש".

קרעי המשיך: "להזכירך, החוק והצווים שנחתמו פה אחד בממשלה, בתמיכה גורפת של כלל גורמי הביטחון, קובעים שיש לתפוס מכשירים המשמשים לאספקת תכנים של אל-ג'זירה מכל אדם או תאגיד. כל שכן במקרה הזה שאנשי AP הוזהרו לפנים משורת הדין כבר בשבוע שעבר וסירבו להפסיק לתת שירות לערוץ הטרור הזה".

ארגון העיתונאים והעיתונאיות מסר בתגובה להחרמה של ציוד סוכנות הידיעות AP: "משרד התקשורת חייב להפסיק מיד את הציד אחר כלי תקשורת ועיתונאים. זהו איום כבד על הדמוקרטיה וחופש העיתונות.

"זהו אינטרס ישראלי מובהק שתתאפשר פה עבודה מקצועית וחופשית של כלי תקשורת, זרים וישראליים, גם אם הם ממסגרים את המציאות באופן שונה מזה של ממשלת ישראל. אנו חוששים מפגיעה קשה בחופש העיתונות אם משרד התקשורת ימשיך לנקוט צעדים הפוגעים ביכולתם של כלי תקשורת ישראליים וזרים להמשיך לבצע את עבודתם. אנו קוראים ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, להיכנס לעובי הקורה ולבדוק את האופן שבו מממש משרד התקשורת את החוק".

כזכור, בתחילת החודש הממשלה אישרה פה אחד לסגור את ערוץ אל-ג'זירה בישראלמיד אחרי שהתקבלה החלטת הממשלה, חתם קרעי על צו הסגירה לערוץ. הצו שעליו חתם השר קובע כי הסגירה היא ל-45 יום עם אפשרות לחזרה לאחור ולפתוח מחדש את הערוץ או לחלופין להארכה של הסגירה.

שעות לאחר מכן, פקחי משרד התקשורת ומשטרת ישראל פשטו על משרדי הרשת במלון אמבסדור בירושלים. "פקחי משרד התקשורת בגיבוי משטרת ישראל פושטים בשעה זו על משרדי אל-ג'זירה בירושלים ומחרימים את ציוד הערוץ", צייץ אז שר התקשורת קרעי.