מזל"טים באוויר, כוחות מיוחדים בסביבה ובטנדר אחד נוסע מנהיג טרור. טיל "הלפייר" נורה מהאוויר. המשאית מתפוצצת, שלושה טרוריסטים לפחות נהרגים, לא בטוח שהמנהיג חוסל. כוחות מיוחדים אוספים דגימת DNA מהמקום ונעלמים. החיסול הממוקד הזה השבוע לא קורה בעזה אלא בסומליה. על ההדק לא לחץ חייל צה"ל אלא אמריקני – קרוב לוודאי איש CIA. המטרה הייתה אחמד עבדי גודאן, מנהיג ארגון אל-שאבב בסומליה. פלג של אל-קאעידה שעמד מאחורי הטבח בקניון במוגדישו שבו נרצחו 67 בני אדם ו-200 נפצעו.

לאט לאט אבל בטוח מתפתחת לה מלחמת טרור חדשה בין המערב לאיסלם הקיצוני. מרקל, הולנד, קמרון כבר מציבים את עצמם בחזית עם הצהרות תקיפות מול הטרור של דאעש. אפילו הגמגומים מהבית הלבן מקבלים יותר ויותר תוקף בעזרתו של סגן הנשיא ביידן. הבחירות לקונגרס ממשמשות ובאות והבוחרים רוצים תשובות, לא רק דיבורים.

טרור באפריקה
אחמד עבדי גודאן - חוסל?
מבחינה זו הצמרת הישראלית יכולה להירגע – למי יש סבלנות עכשיו לדו"חות של האו"ם על הפצצות בעזה ומרדף משפטי אחרי קצינים ישראלים? היא צריכה לדאוג ממשהו אחר – הפופולאריות של חמאס מרקיעה שחקים לאחר צוק איתן. ה"ניו יורק טיימס" מדווח השבוע על סמך סקר דעת קהל ואירועים בשטח שמנהיגי חמאס כדוגמת הנייה זוכים לפופולאריות שלא הייתה כמוה כבר שנים. למרות ההרס, למרות ההרג. והפופולאריות הזו איננה רק בעזה – היא גלשה גם לגדה.

רשימת הטרור והארגונים ארוכה. בלוב ספגה ארה"ב השפלה קלה כאשר ארגון קטן בשם "זינטאן" השתלט על שגרירותה הנטושה בטריפולי. ההילולה בבריכת השגרירות הופצה ביוטיוב בפרצופם של האמריקנים. ארה"ב עוד לא סגרה את החשבון עם ארגון אחר, "אנסאר אל שרעייה", שאחראי לרצח הקונסול האמריקני ושלושה דיפלומטים בנציגות בבנגאזי ב-11 בספטמבר 2012. אגב,11 בספטמבר חל בשבוע הבא.

טרור באפריקה
חגיגה בבריכה – שגרירות ארה"ב בטריפולי
מה שמביא אותנו לאפגניסטן - ארץ הטאליבן ופקיסטן - מקלטו של בן לאדן. באפגניסטן חיילי המערב עם כרטיס לכיוון אחד – החוצה. אובמה מוציא את החיילים האמריקנים. כיום יש שם כ-30 אלף. בקרוב יפחת מספרם לפחות משליש. יש שם קואליציה של עשרות מדינות מניו זילנד ועד גרמניה וגם הן מדללות את הנוכחות במהירות. בפסגת נאט"ו השבוע בוויילס עומד נושא אפגניסטן במרכז סדר היום. מה לעשות בשלב הבא? היו שם בחירות, שני המועמדים רבים על התוצאה וטוענים לרמאות. טוב לא יצא משם.

בפקיסטן השכנה, מהומות דמים השבוע סביב בניין הפרלמנט שנה וחצי אחרי עלייתה לשלטון של מפלגת הליגה האיסלמית בראשותו של נוואז שרף. אלה היו בחירות דמוקרטיות לראשונה בתולדות פקיסטאן, אבל גם כאן המפסידים טוענים לרמאות. טוב לא יצא גם משם.

אלימות מוסלמית באפריקה (צילום: ap)
שוטר קנייתי מנסה לפזר התפרעות מוסלמית מחוץ למסגד במומבסה | צילום: ap
הרוחות סוערות גם בתימן. נשיא תימן, עבד ראבו מנסור האדי, פיזר השבוע את הממשלה והודיע על הרכבתה מחדש. הוא גם חזר בו מהחלטה לבטל סובסידיות על דלק, שהביאה להכפלת מחירו ועזרה למורדים בשלטון להוציא המונים לרחובות. המורדים דוחים את הצעדים האחרונים והודיעו שהם מתכננים הפיכה המונית בקרוב.

בניגריה, הארגון המטורף "בוקו חארם" ממשיך לפעול ולהתפשט באין מפריע. השבוע הוא השתלט על העיר באנקי על גבול קמרון. כוחות הממשלה כנראה ברחו משם כמו גם מאזורים ש"בוקו חארם" חפץ בהם. מנהיג הארגון, אבו-באקר שקאו, התקנא במטורפים של דאע"ש והכריז על "חליפות" איסלמית משלו. לפי האו"ם כ-10,000 איש נמלטו מבתיהם באזור באנקי. המדינות השכנות מנסות עכשיו לשתף פעולה צבאית ומודיעינית מחשש ש"בוקו חארם" ישתלט על חלקים ניכרים של ניגריה בסגנון דאע"ש.

על כל אלה יש להוסיף כמובן את מה שמתחולל בגזרת סוריה-עיראק-טורקיה עם שני אמריקנים שנשחטו ואזרח בריטי על הכוונת.

ולקינוח – פוטין ואוקראינה. פוטין שלף הפסקת אש השבוע. לאף אחד עדיין לא ברור מה משמעותה. תוך כדי כך, מודיעה רוסיה על תרגיל חסר תקדים בהיקפו של החיילים הקשורים למערך הגרעיני שלה. לא ניסוי גרעיני, אבל בדיקת מוכנות בתנאים של מתקפה כוללת על המערך הגרעיני. כ-4,000 חיילים ישתתפו בתרגיל באוויר בים וביבשה. אין ספק – העולם נראה ורוד.