העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מהארץ | mako

בארץ

העולם עכשיו
העולם עכשיו

"עיסקה אפלה שבסופה נתניהו נותר חלש"

כך נתפסות תוצאות המשא ומתן הקואליציוני בכמה מעיתוני העולם. "הממשלה הבאה תתמקד בכלכלה וחברה במקום בשיחות שלום", מדגיש הוול סטריט ג'ורנל. חוסר הניסיון הפוליטי של בנט ולפיד זוכה לביקורת, והחרדים? הם נשארו "בחוץ, בקור, אחרי 30 שנה של קואליציה"

שרה הלר | העולם עכשיו | פורסם 14/03/13 13:58
ממשלה חדשה בישראל, מתוך הגרדיאן סגר עיסקה עם יריביו. הגרדיאן

גם בעולם מנסים לנתח הבוקר את תוצאות המשא ומתן הפוליטי בישראל. בניו יורק טיימס מציגים את המשא ומתן כ"שישה שבועות של מאבק פוליטי עם עלבונות ומריבות שהובל על ידי בנט-לפיד". באינדיפנדט נכתב: "באיחור של 51 ימים, נתניהו סוף סוף הצליח להרכיב ממשלה", עם תמונה של נתניהו מאגרף את ידיו בתנועת ניצחון. הכותרת הראשית ב-BBC, "בנימין נתניהו ראש ממשלת ישראל הגיעה לעסקה קואליציונית", מדווחת ביובש על ההסכם, אבל עיתונים ואתרים רבים מעלים תהיות רבות הנוגע לממשלה העתידית. 

כך למשל האינדיפנדנט סיכם את המשא ומתן כ"אוסף של עסקאות אפלות, שבסופן נותר נתניהו חלש". באל ג'אזירה מציגים את תוצאות המשא ומתן כ"תסבוכת הפוליטית" שיצר נתניהו. גם ב"וויס אמריקה", מטילים ספק ביכולת של הליכוד ביתנו לשלוט בממשלה החדשה. ב"אל פאיס" הספרדי נכתב: "נתניהו נאלץ לעשות ויתורים גדולים לשתי המפלגות החדשות, משום שהסקרים אומרים שלפיד ינצח אם יערכו עכשיו בחירות", ובגרדיאן: "נתניהו סגר עיסקה עם יריביו, הדמויות הכריזמטיות החדשות בפוליטיקה הישראלית".

"מארח הטלויזיה שהפך לשר האוצר"

ההסכם הקואליציוני בעיתונות העולמית "באיחור של 51 ימים", הכותרת באינדיפנדט | צילום:

בעיתונים רבים מוצגים בנט ולפיד כ"חסרי ניסיון פוליטי". באל ג'אזירה, למשל, מוצג בנט כמיליונר הייטק ולפיד כמגיש תכנית אירוח טלויזיונית. באינדיפנדט מנתחים נכון שהחיבור בין בנט ללפיד לא הותיר לנתניהו ברירה, אלא להיכנע לדרישות של לפיד, ומוסיפים ש"מארח טלוויזיה הפך לשר אוצר ואחד האנשים החזקים במדינה היהודית". שם גם לא שוכחים להזכיר את חוסר ניסיוני הכלכלי של לפיד.

>> איך מתייחסים לממשלה החדשה בעיתונות החרדית?
הממשלה החדשה בעיתונות העולמית, אל ג'זירה הכותרת באל ג'זירה

גם המשא ומתן המדיני מעסיק מאד את העיתונות העולמית. בניו יורק טיימס מסבירים לקוראים שלפיד ובנט מייצגים תפיסות שונות לחלוטין במישור המדיני ותוהים איך הברית בינהם תעבוד כששניהם יושבים יחד סביב שולחן הממשלה. גם מינוי אורי אריאל לשר השיכון והמשמעות להתנחלויות עלה שם. "התכנית של שר השיכון החדש, לשעבר יו"ר מועצת יש"ע, להרחיב את היישובים היהודים בגדה המערבית, תפגע בפתרון שתי המדינות", נכתב בניו יורק טיימס, "לא ברור איך זה יסתדר עם מינוי של ציפי לבני למובילת התהליך המדיני". בוול סטריט ג'ורנל פתרו את הדילמה סביב המשא ומתן לשלום וציינו ש"הממשלה הבאה בישראל תתמקד בכלכלה ובחברה במקום בשיחות שלום עם הפלסטינים", ומדגישים ששיחות שלום "יערערו את הקואליציה בהמשך".

"הממשלה תתמקד בבעיות הפנים והמו"מ המדיני יתנהל על אש קטנה"

"הממשלה הבאה תטפל בבעיות הפנים של ישראל", מציין הוושינגטון פוסט, "המשא ומתן המדיני יתנהל על אש קטנה". שם גם מדגישים את העובדה שלפיד ובנט חרטו על דגלם את השוויון בנטל ומייצגים את אלו ש"משרתים בצבא ומשלמים מיסים".

גם השארתם של החרדים מחוץ לקואליציה זוכה כמובן להתייחסות. ב-BBC מתעלמים מהבית היהודי ומגדירים את הממשלה כ"ממשלה חילונית". באינדיפנט מציינים שהמפלגות החרדיות נשארות ב"בחוץ בקור אחרי 30 שנה של קואליציה". וזאת כפי שמסבירים בFinancial Times לממש את "קמפיין ההבטחות של לפיד בנט לתרום יותר לחברה ולבטל את הפטור שלהם משירות צבאי ולאומי". בגרדיאן הוסיפו ש"במשך שנים החרדים קיבלו פטור מגיוס וקיצבאות, והממשלה החדשה היא תוצאה של התרעומת הציבורית בישראל על כך".

>> העולם הלילה, א'-ג' ב-22:45 בערוץ 2
ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן