תעשיית הקוסמטיקה מחפשת אחר מרכיבים טבעיים שיתנו תועלות לעור שלנו. אנחנו שומעים יותר ויותר שהדבר הבא בעולם הקוסמטיקה הוא שמן הקנאביס. אז פגשנו את משה חלפון, מנכ"ל ובעלים של חברת הקוסמטיקה MY SHEMEN כדי לבדוק מה נכון ומה מיתוס, מה יועיל לנו וממה כדאי להתרחק, ואיך שמן קנאביס יכול להשפיע, ואף לעשות פלאים, לטיפוח העור.

1. שמן זרעי קנאביס אינו מועיל בשימוש דרך העור

לא נכון. למרות שאנחנו מכירים את צורת הצריכה של הקנאביס באמצעות עישון/אידוי או בטיפות דרך הפה, היום ישנן טכנולוגיות חדשות למיצוי התועלות של שמן הקנאביס וניתן ליהנות מהן גם בשימוש במריחה על העור. החומרים המועילים בשמן הקנאביס יכולים גם לפעול על הקולטנים שלנו בעור, להזין את התאים, להרגיע אדמומיות ולטפל בבעיות עור שונות.

2. כל מוצרי הקוסמטיקה המכילים קנאביס הם אותו דבר

לא נכון. האמת היא ששמן מיצוי זרעי הקנאביס, כמו כל רכיב בוטני הנמצא בשימוש במוצרי קוסמטיקה, יכול להיות מופק מחומרי גלם איכותיים יותר ואיכותיים פחות, ובתהליכים וטכנולוגיות שונות, היוצרים הבדל משמעותי באיכות התוצר הסופי. ב-MY SHEMEN למשל, שמים דגש משמעותי בשימוש בחומרי הגלם איכותיים ובטנולוגיות מתקדמות על מנת להפיק את המיטב והמירב מכל רכיב לתועלת מקסימלית.

שמן בוסטר MY SHEMEN (צילום: MY SHEMEN)
צילום: MY SHEMEN

3. פוגע בזיכרון

לא נכון. אמנם תחושת ההתמסטלות הכרוכה בעישון עשויה לפגוע בזיכרון הרגעי, אך לצריכת קנאביס אין השפעה על הזיכרון לטווח הארוך.

4. צריך רישיון רפואי כדי להשתמש בשמן המפ

לא נכון. כיוון שקנאביס רפואי מכיל חומרים אסורים לשימוש CBD ו-TSC, חובה להצטייד באישור רפואי לפני נטילתו. עם זאת, שימוש בשמן המפק המופק מזרעי קנאביס אינו מצריך כל אישור שכזה, כיוון שהוא תמרוק מאושר לשימוש.

5. שמן המפ אינו מיועד לחולי פסוריאזיס

ממש לא נכון. פסוריאזיס היא מחלת עור הגורמת לפצעים, אדמומיות, קשקשת וגרד. מחקרים רבים הוכיחו כי דווקא חולים במחלה זו שטופלו בשמן המפ, נהנו משיפור ניכר במצבם.

פסוריאזיס, בעיה בעור (צילום:  GBALLGIGGSPHOTO, shutterstock)
צילום: GBALLGIGGSPHOTO, shutterstock

6. שמן המפ אינו מיועד למריחה על עור מגורה או פצוע

נכון. באופן כללי, תמיד עדיף להימנע משימוש בתמרוקים המיועדים למריחה על עור פצוע או מגורה.