לפני כשנה וחצי נחנך ברמת גן רחוב על שמו של פרופסור אנדרס רואמר, יהודי מקסיקני שהיה שגריר מקסיקו באונסק"ו והתפרסם לאחר שסירב להצביע בהצהרת גינוי נגד ישראל. רואמר פוטר וראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה, שהכיר את רואמר מכהונתו באונסק"ו, בחר להנציח את שמו בעודו בחיים בקריאת רחוב בעיר על שמו. כעת עולה שוב שמו של השגריר לשעבר לכותרות – אבל הפעם בנסיבות אחרות לגמרי. רואמר נחקר בימים האחרונים בחשד שתקף מינית מעל עשר נשים ובהן דוגמניות, רקדניות ועיתונאית.

בשבועות האחרונים סוערת מקסיקו סביב עדויות הולכות ומתרבות עדויות של נשים, חלקן אנונימיות וחלקן גלויות, המספרות שרואמר תקף אותן מינית בביתו לאחר שפיתה אותן לשם לפגישות עבודה, כביכול. במשטרה נאספו כבר 11 תלונות והיא פתחה בחקירה. פרופסור רואמר משמש כמרצה באוניברסיטת קולומביה היוקרתית בארצות הברית ובשבועות האחרונים פוטר בעקבות הפרשה מתפקידו כפרשן פוליטי בטלוויזיה במקסיקו, והוא מכחיש את החשדות.

תושבים זועמים ברמת גן סבורים שיש לשנות את שם הרחוב בעקבות הפרשה. "הוא חשוד בעבירות מין חמורות, זה פוגע בתדמית של העיר והעובדה שהוא פוטר מתפקידו מחזקת את החשדות נגדו", אמר תושב שביקש להישאר בעילום שם, "גם ככה קריאת הרחוב על שמו הייתה מוזרה מאוד. יש מספיק אוהבי ישראל בעולם שעשו יותר למען מדינת ישראל ואפשר היה לקרוא רחוב על שמם".

אביהוא בן משה, חבר מועצת העיר ויו"ר הוועדה לביקורת העירייה ברמת גן, שיגר מכתב חריף בנושא לראש העיר. "בשעות האחרונות אני מקבל תלונות מתושבות ותושבי העיר על פרשיית הטרדות מיניות חמורות בהן חשוד חברך הטוב אנדרס רומר אשר אצה לך הדרך לקרוא רחוב על שמו בעירנו", כתב, "אבקשך להשיב בחזרה את שם הרחוב לקדמותו. אסור לעיר רמת גן לתת מקום ובטח שם של רחוב לאדם הנחשד בעבירות הטרדות מיניות חמורות". 

"זה מקרה חמור מאוד", אמר בן משה ל-mako, "מהדיווחים במקסיקו עולה שלא מדובר במקרה חד פעמי ויש רושם שפרופ' רומאר הוא עבריין מין סדרתי. הרחוב הזה נחנך בחטא על שמו וההחלטה הזו עוררה סערה גדולה בזמנו, אבל הוא עושה מה שבא לו".  

בזמנו, במעמד חניכת שם הרחוב החדש, אמר כרמל שאמה הכהן: "הייתי שמח לגור ברחוב שנקרא בשם של אדם כזה שלחם עבור  ישראל ושילם מחיר". היום מסרו כתגובה מעיריית רמת גן: "ברמת לא יכול להישאר יום אחד רחוב על שם עבריין מין מורשע שפגע בנשים. חשוב להדגיש כי כרגע מדובר בחשדות ברמת עדויות בתקשורת המקסיקנית שטרם נחקרו ובטח לא הוכחו ושפרופסור רואמר מכחיש באופן מוחלט. בשנת 2016 הוכח שהרשויות במקסיקו הרשיעו את פרופסור רואמר בהעברת מידע סודי לישראל לשגריר ישראל (שאמה הכהן) והוא פוטר מעבודתו על בסיס האשמה חסרת בסיס ושכמובן מעולם לא קרתה".