לפני כשנתיים הייתה נ', תושבת כפר סבא בשנות החמישים לחייה ומנהלת חשבונות במקצועה, בדרכה הביתה מעבודתה בתל אביב. היא עלתה על הדרגנוע הממוקם בקומה השביעית בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב, אשר לא עבד באותה שעה וצעדה על המדרגות.

בשלב מסוים, עקב הנעל של נ' נתקע בחריץ של אחת המדרגות וכתוצאה מכך היא נפלה ונחבלה בברך שמאל. נ', נזקקה לקבלת טיפול רפואי, תרופות ופיזיותרפיה ונותרה עם צלקת מכוערת בברכה עד היום. בעקבות המקרה החליטה להגיש תביעה נזיקית נגד חברת "נצבא החזקות" המפעילה את התחנה המרכזית וחברת "הראל" המבטחת אותה.

בכתב התביעה, שהוגש לבית משפט השלום בכפר סבא, טענה התובעת כי הנתבעות התרשלו בכך שלא סגרו את הדרגנוע לעליית אנשים למרות שהיה מושבת ולא חסמו את הכניסות אליו כפי שמתבקש על פי ההנחיות. התובעת דרשה פיצוי של כ-200 אלף שקלים על הנזקים הפיזיים שנגרמו לה, על הנכות ועל כך שבמשך כמה ימים לא הגיעה לעבודתה.

אלא שבכתב ההגנה מצאה חברת הביטוח דרך מקורית להאישם את נ' בנפילתה ובנזקים שנגרמו לה. לטענתם - היא אשמה שהשתמשה במדרגות בעודה נועלת נעלי עקב. 

"אין לתובעת אלא להלין על עצמה באשר לפגיעתה בתאונת הנטענת נשוא כתב התביעה. התובעת נעלה במועד האירוע נעלי עקב גבוהות בעלות עקב דק וחרף האמור ולמרות שהבחינה כי המדרגות הנעות אינן פועלות, וחרף העובדה שעמדה בפניה לרדת במדרגות רגילות בחרה התובעת לסכן את עצמה ולרדת במהירות במדרגות הנעות ולחשוף את עצמה לאירוע תאונתי", נטען בכתב ההגנה.

עו"ד אורן מעוז המייצג את התובעת מסר: "מוטב לנתבעת אילו הייתה נמנעת מטענה סקסיסטית זו".